Επανήλθε στις προκλήσεις ο Ερντογάν: «Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στην θάλασσα στην Σμύρνη»

Τον… παλιό εαυτό του φαίνεται πως θυμήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανήλθε στην τακτική των προκλητικών δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της επιστολής έγκρισης για την πώληση των F-16 στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε ξανά την εμπρηστική ρητορική.

Σε ομιλία που απηύθυνε για τους υποψήφιους δημάρχους της Σμύρνης, ο Ερντογάν είπε: «ο εθνικός αγώνας που διεξάγουμε σε αυτά τα εδάφη, που βίωσαν τον πόνο της κατοχής μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποτελεί σύμβολο της βούλησής μας για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά μία τέτοια καταστροφή. Ωστόσο, ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας και ρίχνοντάς τον στη θάλασσα από την Σμύρνη».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου όπου συμπεριλαμβάνεται και η Σμύρνη είναι τα εδάφη που φυτεύτηκαν οι πρώτοι σπόροι, τα πρώτα θεμέλια και τα πρώτα βήματα της χιλιόχρονης ύπαρξής τους.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός χώρα των F-35 και είχε ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα πριν από 15 περίπου χρόνια. Στο σήμερα, εφόσον είχε παραμείνει στο πρόγραμμα αυτό, θα είχε τουλάχιστον 30 σκάφη. Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν εξαιτίας λάθος χειρισμών της κυβέρνησης, όπως τονίζει η αντιπολίτευση.

Πάντως η ικανοποίηση της Τουρκίας δεν σχετίζεται μόνο με την απόκτηση των 40 F-16 και τον εκσυγχρονισμό των άλλων 79, αφού η Πολεμική Αεροπορία της χώρας είχε τεράστιες ανάγκες σε ανταλλακτικά.

Ενδεικτικά, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χθες πως για την συντήρηση και τις επισκευές που χρειάζονται τα F-16 θα αποδεσμευτούν πολλά ανταλλακτικά από τις ΗΠΑ αλλά και από τον Καναδά.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ