Εντοπίστηκε νέο κρούσμα του ιού Ζίκα στη Μαλαισία

Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα το όγδοο κρούσμα του ιού Ζίκα που εντοπίστηκε σε 67χρονο, οποίος εκδήλωσε για πρώτη φορά συμπτώματα στα τέλη Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Υγείας της Μαλαισίας, Νουρ Χισάμ Αμπντουλάχ, δεν διευκρινίζεται αν ο 67χρονος κόλλησε τον ιό μέσα στη χώρα ή στο εξωτερικό. Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο άνδρας από τις 14-28 Νοεμβρίου βρέθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ, στην πόλη Σα Αλάμ της επαρχίας Σέλανγκορ και στην επαρχία Περάκ, βόρεια της Σέλανγκορ.

«Έχουν εξεταστεί τα μέλη της οικογένειάς του, έχουν ληφθεί δείγματα αίματος και ούρων από αυτούς, αμέσως μόλις ο ασθενής βγήκε θετικός για τον ιό Ζίκα», επισημαίνει ο Νουρ Χισάμ, στην ανακοίνωσή του και προσέθεσε ακόμα ότι διεξάγεται έρευνα και στη γειτονιά του 67χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα σε γείτονές του.

Η Μαλαισία ανακοίνωσε το πρώτο σύμπτωμα του Ζίκα, τον Σεπτέμβριο σε μία γυναίκα που είχε επισκεφθεί για τρεις ημέρες τη γειτονική Σιγκαπούρη.

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει μικροκεφαλία στα έμβρυα αν προσβληθεί η έγκυος. Η μικροκεφαλία συνεπάγεται μία σειρά αναπτυξιακών προβλημάτων στα μωρά.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία σε γάμο στην Καλιφόρνια – Μία νεκρή και έξι τραυματίες – ΦΩΤΟ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Πάφου – Παραβίασαν πύλες εισόδου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ