Ένας διπλωματικός μαραθώνιος εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στην Μέση Ανατολή μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.
Ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έφθασε στην Τεχεράνη για συνομιλίες με μέλη της ιρανικής ηγεσίας συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Ο Σεργκέι Σοϊγκού και ο Μασούντ Πεζεσκιάν θα συζητήσουν θέμα περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας, καθώς και διμερή θέματα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.
Η επίσκεψη έχει ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ρωσία και το Ιράν και πραγματοποιείται εν μέσω της πολεμικής κλιμάκωσης με το Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Ουάσινγκτον συγκεντρώνει τους συμμάχους της στην περιοχή προκειμένου να στηρίξει την ασφάλεια του Ισραήλ. Χθες ο βασιλιάς της Ιορδανίας είχε συναντήσεις στην Τεχεράνη σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση και να αποφευχθεί μία γενικευμένη σύρραξη.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο βασιλιάς της Ιορδανίας θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.