Ντονέτσκ: Εντολή εκκένωσης από τον ηγέτη των αυτονομιστών

Ο ηγέτης της αυτονομιστών της περιφέρειας του Ντονέτσκ καλεί σε μαζική μετακίνηση του πληθυσμού προς τα νοτιοανατολικά της Ρωσίας, καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται.

Ο Ντενίς Πουσίλιν με ανακοίνωσή του ανέφερε πως τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ενισχυθεί με όπλα από τη Δύση και τώρα “παρατάσσονται για μάχη ενώ είναι έτοιμα να καταλάβουν το Ντονμπάς με τη βία”.

Όπως προειδοποίησε ο Πουσίλιν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανία είναι έτοιμες για μάχη, αλλά οι πολίτες που ζουν στις περιοχές των αυτονομιστών κινδυνεύουν να βρεθούν εν μέσω πυρών. “Γι’ αυτό αρχής γενομένης από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, ξεκινά μαζική εκκένωση των πολιτών στη Ρωσική Ομοσπονδία” τόνισε προσθέτοντας ότι προηγούνται γυναίκες, παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ χθες ακούστηκε ο ήχος από οβίδες πυροβολικού κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και το Ελενόβκα, ένα χωριό στην επαρχία αυτή της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Οι αντάρτες και ο στρατός της Ουκρανίας αλληλοκατηγορούνται ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες εκεχειρίας και ότι χρησιμοποιούν βαρέα όπλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ