Ένας κυανόκρανος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε επίθεση στο Μαλί

Ένας κυανόκρανος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν χθες Κυριακή όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τη στιγμή που το όχημα στο οποίο επέβαιναν διερχόταν από το σημείο όπου ήταν τοποθετημένος, στο βορειοανατολικό τμήμα του εμπόλεμου Μαλί, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της MINUSMA, της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ.

Οι κυανόκρανοι έκαναν περιπολία κοντά στην Αγκελόκ το πρωί της Κυριακής όταν εξερράγη ο μηχανισμός, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης μέσω Twitter.

Ήταν στην Αγκελόκ όπου επίθεση τζιχαντιστών στοίχισε τη ζωή σε 11 στρατιωτικούς της MINUSMA — μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Τσαντ — τον Ιανουάριο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Οργάνωση Υποστήριξης του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων, η κυριότερη συμμαχία τζιχαντιστών που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα στο Σαχέλ. Η MINUSMA, που συγκροτήθηκε το 2013, έχει υποστεί πάνω από 200 απώλειες, κατά δεδομένα που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της.

Εξάλλου κυανόκρανοι δέχθηκαν επίθεση το πρωί της Κυριακής στα περίχωρα της Μπαντιαγκαρά (κεντρικά) από μέλη άγνωστης ένοπλης οργάνωσης κι ανταπέδωσαν τα πυρά, ανέφερε εκπρόσωπος της MINUSMA μέσω Twitter, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπήρξαν τραυματίες ή πόσοι.

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση από το 2012, όταν τζιχαντιστές εκμεταλλεύτηκαν μια εξέγερση των Τουαρέγκ στον βορρά για να καταλάβουν αχανείς εκτάσεις πριν απωθηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας. Η σύρραξη πρόσφατα εξαπλώθηκε στο κεντρικό Μαλί, όπου ήδη βρίσκονταν σε έξαρση οι συγκρούσεις ανάμεσα σε γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Την περασμένη εβδομάδα, 38 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων του Μαλί σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις στο κεντρικό Μαλί. Οι απώλειες αυτές ήταν ανάμεσα στις βαρύτερες που έχει υποστεί ο στρατός της αφρικανικής χώρας τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.