Έλον Μασκ: Φιλά ρομπότ στο στόμα – «Έφτιαξε τη μελλοντική σύζυγό του;»

Σάλο προκαλούν στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες του Έλον Μασκ να δίνει τρυφερά φιλιά σε ένα θηλυκής μορφής ανθρωποειδές ρομπότ.

Είναι αλήθεια ότι ο ιδιοκτήτης της Τέσλα και του Twitter έχει γίνει διάσημος όχι μόνο για την περιουσία του, αλλά και για διάφορα παράξενα που κάνει, από το πώς προσπαθεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την διάδοση διάφορων απόψεων, κυρίως συνωμοτικών, γύρω από την Covid-19.  Τώρα όμως αυτές οι παράξενες φωτογραφίες πρώτα άφησαν άφωνους τους χρήστες στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια τους μπέρδεψαν.

Η εξέλιξη του ρομπότ

Οι φωτογραφίες του Μασκ να φιλάει γυναίκες ρομπότ έχει εξήγηση. Δεν είναι όλα ακριβώς όπως φαίνονται.  Ο Ντέιβιντ Μάρβεν, Διευθύνων Σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας, είναι αυτός που αρχικά διέδωσε εικόνες στο διαδίκτυο, με ένα ερώτημα: «Ο Έλον Μασκ ανακοινώνει τη μελλοντική του σύζυγό, ποια είναι;»

Η μία λοιπόν φωτογραφία είναι του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά από τότε έχει εξελιχθεί.  Ο Μάρβεν έγραψε: «Είναι το πρώτο ρομπότ που έχει κατασκευαστεί ειδικά σχεδιασμένο με τεχνητή νοημοσύνη, με την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που ονειρεύεται (εννοεί τον Μασκ) και που δεν μπορεί να βρει σε κανέναν κανονικό άνθρωπο, γιατί φυσικά δεν υπάρχει κανονικό άτομο που να έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές».

Τα φιλιά με τεχνητή νοημοσύνη

Ο Μάρβεν συνέχισε την περιγραφή σημειώνοντας ότι «Catnilla» είναι ένα ρομπότ που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια που δεν χρειάζεται φόρτιση και είναι «εξοπλισμένο με αισθητήρια μέσα που την κάνουν να νιώθει λυπημένη και χαρούμενη».  «Έχει μια ισορροπημένη και διαδραστική νοοτροπία… ώστε να μπορεί να δείξει αν βρίσκεται σε κρίση ή να μοιραστεί τα συναισθήματα που βιώνει ή να εκφράσει τις ανάγκες της όταν εκτίθεται σε οποιοδήποτε ψυχολογικό στρες», πρόσθεσε ο κ. Marven.

Στη συνέχεια όμως αποκάλυψε ότι οι περίεργες εικόνες έγιναν στην πραγματικότητα με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ότι σκοπός της ανάρτησής του ήταν να «διευκρινίσει τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης». «Ειδικά αφότου η Tesla Company κυκλοφόρησε το πρώτο ενσωματωμένο ρομπότ «Optimus», πρόσθεσε.

Ένας χρήστης μοιράστηκε τις ανησυχίες του για την τεχνητή νοημοσύνη, γράφοντας στο Twitter: «Αυτή η ανάρτηση αποσαφηνίζει έναν από τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης – χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εικόνων σαν αυτές για να ξεγελάσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι αληθινές».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ