Έλον Μασκ: Εκτόπισε τον Αρνό της LVMH – Είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ελον Μασκ

Ο Έλον Μασκ ανακτά τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Αυτό προκύπτει από τη νέα λίστα με τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους, που δημοσίευσε το Bloomberg , η οποία υπολόγισε ότι η καθαρή περιουσία του CEO της Tesla (TSLA) είναι τώρα περίπου 192 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 187 δισεκατομμύρια δολάρια του CEO της LVMH (LVMHF) Μπερνάρ Αρνό.

Οι δύο centibillionaires, ένας όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε άτομα με περιουσίες άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κονταροχτυπήθηκαν για μήνες στην κορυφή  της λίστας.

Αυτή την εβδομάδα, η περιουσία του Αρνό μειώθηκε μετά την πτώση της μετοχής της LVMH την Τετάρτη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

Ο Αρνό ξεπέρασε τον Μασκ τον Δεκέμβριο, καθώς ο πλούτος του ανέβηκε λόγω της έκρηξης των πωλήσεων πολυτελών ειδών που βοήθησε στην άνοδο της τιμής της μετοχής της LVMH. Η LVMH, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων στον κόσμο, φιλοξενεί επωνυμίες όπως οι Louis Vuitton, Dior και Celine.

Ο Μασκ, εν τω μεταξύ, έχει απολαύσει μια τεράστια άνοδο στις λίστες πλούσιων του κόσμου τα τελευταία χρόνια, καθώς οι περιουσίες του συνδέονται άμεσα με αυτές της Tesla, της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο είναι οι μετοχές της εταιρείας, από τις οποίες κατέχει περίπου το 13%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εκτός από την Tesla, ο Μασκ είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, της εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος, και ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου Twitter (TWTR) .

Οι μετοχές της LVMH αυξήθηκαν κατά 19,7% φέτος, ενώ της Tesla σημείωσαν άνοδο 65,6%.

 

Exit mobile version