Έλον Μασκ: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Starship της SpaceX – Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής

Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Starship της SpaceX, του ισχυρότερου πυραύλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ο οποίος είναι σχεδιασμένος να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη και τον Άρη.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες του πυραύλου Starship της SpaceX πάνω από τα σύννεφα

Μόλις 90 δευτερόλεπτα από την προγραμματισμένη εκτόξευση από το διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξα, ο Έλον Μασκ και η SpaceX ανακοίνωσαν ότι εκτόξευση ματαιώνεται καθώς υπήρχε ένα πρόβλημα με μία «βαλβίδα πίεσης».

Η ESA «ψηφίζει» Elon Mask – Με πυραύλους Falcon 9 της SpaceX οι αποστολές «Ευκλείδης» και «Ήρα»

«Μία βαλβίδα πίεσης φαίνεται να είναι παγωμένη, επομένως, εκτός και αν ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα, δεν γίνει εκτόξευση σήμερα» έγραψε ο Έλον Μασκ πριν την εκτόξευση.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της SpaceX με νέα ανάρτηση ενημέρωσε πως δεν θα γίνει η εκτόξευση και η ομάδα της SpaceX θα προσπαθήσει ξανά σε λίγες  ημέρες. «Μάθαμε πολλά σήμερα. Θα προσπαθήσουμε ξανά σε λίγες μέρες» έγραψε

Σύμφωνα με το BBC, θα χρειαστούν τουλάχιστον 48 ώρες ώστε ο πύραυλος να είναι έτοιμος για νέα απόπειρα εκτόξευσης.

spacex starship spacex starship

Ο πύραυλος Starship της SpaceX

Η NASA επέλεξε τον πύραυλο Starship της SpaceX για να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη στα τέλη του 2025 -μια αποστολή γνωστή ως Artemis III- για πρώτη φορά μετά το τέλος του προγράμματος Απόλλων το 1972.

Το Starship αποτελείται από ένα διαστημόπλοιο ύψους 50 μέτρων σχεδιασμένο για τη μεταφορά πληρώματος και φορτίου το οποίο βρίσκεται πάνω σε έναν πύραυλο εκτόξευσης Super Heavy. Το διαστημόπλοιο και ο πύραυλος Super Heavy, που αναφέρονται συνολικά ως Starship, δεν έχουν πετάξει ποτέ μαζί, αν και έχουν γίνει αρκετές υποτροχιακές δοκιμαστικές πτήσεις, μόνο του διαστημοπλοίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο εκτοξευτής Super Heavy θα αποχωριστεί από το Starship περίπου τρία λεπτά μετά την εκτόξευση και θα πέσει στον Κόλπο του Μεξικού. Το Starship, το οποίο διαθέτει έξι δικούς του κινητήρες, θα συνεχίσει σε ύψος σχεδόν 150 μιλίων, ολοκληρώνοντας έναν σχεδόν κύκλο γύρω από τη Γη πριν πέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό περίπου 90 λεπτά μετά την εκτόξευση.

spacex starship

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ