Παλιοί γνώριμοι των αρχών οι συλληφθέντες για τις εκρήξεις στο βενζινάδικο και την κάβα

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών για τις εκρήξεις σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα, με δύο τουλάχιστον από τους εμπλεκόμενους να είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες που προσήχθησαν για την έκρηξη στο βενζινάδικο στις 8 Μαρτίου 2024 είναι ηλικίας 37 και 40 ετών και θεωρούνται οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Ο ένας εξ’ αυτών έχει ποινικό παρελθόν, καθώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβίασης αλλά και σε ληστεία.

Όσον αφορά στους δύο εμπλεκόμενους στην επίθεση που έγινε στην κάβα στις 12 Μαρτίου 2024, είναι ηλικίας 39 και 35 ετών. Ο 39χρονος φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, να τοποθέτησε και να ενεργοποίησε την βόμβα στην κάβα, ενώ ο δεύτερος νοίκιασε το αμάξι που εμπλέκεται στην υπόθεση και φέρεται να είναι μέλος σκληρής ομάδας ατόμων της νύχτας.

Επιπλέον, συνελήφθη και ένα άλλο άτομο που φέρεται να είχε παραλάβει τον 35χρονο από το σπίτι του, έχοντας πιστόλι στο αμάξι και φέρεται να είναι εκείνος που τον συνοδεύει στις μετακινήσεις του. Κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δύο υποθέσεις της έκρηξης στο βενζινάδικο και της έκρηξης στην κάβα φαίνεται πως συνδέονται μεταξύ τους, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι αυτή την στιγμή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για – κατά περίπτωση – αντίσταση παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ σήμερα οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ