Εισβολή στην Κριμαία αποφάσισαν οι Ρώσοι

Εισβολή στην Κριμαία αποφάσισαν οι Ρώσοι 

Στο χείλος του πολέμου βρίσκεται πλέον επίσημα η Ουκρανία με τη Ρωσία μετά την απόφαση της άνω βουλής να αποδεχθεί την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν για την αποστολή στρατευμάτων στην Κριμαία. Τις τελευταίες ημέρες οι πόλεις της χερσονήσου στην οποία πλειοψηφούν οι ρωσόφωνοι και οι ρωσόφιλοι Ουκρανοί γέμισαν από Ρώσους στρατιώτες, πολιτοφύλακες, τεθωρακισμένα και περιπολίες ενόπλων.

 Η απόφαση αυτή της ρωσικής κυβέρνησης προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προσωρινής ουκρανικής κυβέρνησης, η οποία εκτάκτως συγκάλεσε το συμβούλιο Ασφαλείας για να αποφασίσει ποια θα είναι η απάντηση.

Πάντως φαίνεται πως τις τελευταίες ώρες η αντιπαράθεση κλιμακώνεται, μετά την απόπειρα ομάδας ενόπλων, που το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών χαρακτηρίζει “ομάδα αποστολής από την κυβέρνηση του Κιέβου”, να καταλάβει το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας. Έγινε μάχη σώμα με σώμα και όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της Κριμαίας, η απόπειρα των ενόπλων αποκρούστηκε με επιτυχία.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

 

Κρίσιμη συνεδρίαση στο Κίεβο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κάλεσε πριν από λίγο σε έκτακτη συνεδρίαση τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας από τον Τουρτσίνοφ έγινε μετά την έγκριση από την Δούμα της πρότασης του Πούτιν για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ