Ειρηνικός Ωκεανός: Μικρά κύματα τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό

Μικρά κύματα τσουνάμι κάτω του μισού μέτρου δημιουργήθηκαν στο νησί Βανουάτου και σε άλλα σημεία ανοιχτά της Νέας Καληδονίας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σεισμός 7,7 βαθμών νοτιοανατολικά της Νέας Καληδονίας

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media ο μικρός κυματισμός είναι πιο αισθητός παρατηρώντας την κίνηση της βάρκας.

Σημειώνεται ότι έπειτα από μία ώρα ο συναγερμός για εκκένωση περιοχών υψηλού κινδύνου έληξε.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού είπε ότι μικρά κύματα τσουνάμι έπληξαν το Lenakel, πόλη-λιμάνι στο Βανουάτου, χωρίς να έχουν αναφερθεί καταστροφές.

Το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Καταστροφών του Βανουάτου συμβούλεψε τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν «ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα, με απρόβλεπτες συνέπειες».

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ζήτησε επιφυλακή σε ακτίνα 1000 χιλιομέτρων, για τα Φίτζι, το Κιριμπάτι, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Γκουάμ και άλλα νησιά του Ειρηνικού.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στα νησιά Loyalty, νοτιοδυτικά των Φίτζι, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας και ανατολικά της Αυστραλίας, όπου η Θάλασσα των Κοραλλιών συναντά τον Ειρηνικό. Το εστιακό βάθος ήταν στα 37 χιλιόμετρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ