Eφημερίδα δημοσίευσε την αναγγελία θανάτου του… Άγιου Βασίλη – ΦΩΤΟ

Μια νορβηγική εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες της, μετά από αγγελία που είχε δημοσιεύσει και με την οποία ισχυριζόταν ότι ο Άγιος Βασίλης είναι νεκρός.

Η Aftenposten, η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα της Νορβηγίας, φαίνεται πως βάλθηκε κατά κάποιον τρόπο να «σκοτώσει» τα Χριστούγεννα .

Σε πρόχειρη μετάφραση της αγγελίας αναγραφόταν,το εξής: «Εις μνήμην του Αγαπητού Πατέρα των Χριστουγέννων, γεννηθέντα την 12η Δεκεμβρίου του 1788» .

Η αγγελία ισχυριζόταν επίσης ότι ο Άγιος Νικ πέθανε στο Nordkapp, το πιο βόρειο σημείο της Νορβηγίας. Η κηδεία του έλαβε χώρα σε παρεκκλήσι στο Βόρειο Πόλο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσίευση της Aftenposten, οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δήλωσαν πως : «Η Aftenposten έχει αυστηρές οδηγίες τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη χρήση των συμβόλων στις νεκρολογίες μας. Αυτή η αναγγελία είναι παραβίασή τους και δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Θα ανακαλύψουμε τι συνέβη». Η αγγελία αφαιρέθηκε αμέσως από την ιστοσελίδα του Μέσου.

 

Δείτε εδώ την αγγελία:

 

Πηγή: metro.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Οι τζιχαντιστές λένε ότι δύο υποστηρικτές τους ευθύνονται για το αιματοκύλισμα στην Καλιφόρνια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ