Δορυφόρος έλαβε σήμα από το Boeing

Δορυφόρος έλαβε σήμα από το Boeing

 

Δορυφόρος εντόπισε “ηλεκτρονικό ίχνος” του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως μετέδωσε με το Sky News .

Ίδια πληροφορία μετέδωσε και το Reuters, στο οποίο μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε ότι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι έπιασαν ένα ασθενές ηλεκτρονικό σήμα από την πτήση 370 μετά την εξαφάνισή της, πριν από έξι ημέρες. Από τα σήματα αυτά ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί προς τα πού κατευθυνόταν το αεροπλάνο, ούτε σε τι κατάσταση βρισκόταν από τεχνικής άποψης.

Τα σήματα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι τα συστήματα εντοπισμού βλαβών του τζετ ήταν έτοιμα να επικοινωνήσουν με δορυφόρους, εφόσον χρειαζόταν. Δύο πηγές που ασχολούνται με την έρευνα για την εξαφάνιση του αεροπλάνου επιβεβαίωσαν ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες Boeing και Rolls-Royce δεν έλαβαν δεδομένα από το τζετ μετά την τελευταία επαφή που έκαναν οι κυβερνήτες του. Κατά τη διάρκεια της κανονικής φάσης της πτήσης ελήφθη μόνο μία ενημέρωση, ανέφεραν.

Τόσο η Boeing όσο και η Rolls-Royce απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

 

 

 

 

Όπως μεταδίδει η Daily Mail αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκτιμούν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

 

 

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, ανακοίνωσε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysian Airlines ενδέχεται να επεκταθούν στον Ινδικό Ωκεανό.

Καθώς οι αρχές πολλών χωρών προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη στο Μπόινγκ με τους 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, η περιοχή των ερευνών ενδέχεται να διευρυνθεί “με βάση τις νέες πληροφορίες που υπάρχουν, οι οποίες δεν είναι κατ’ ανάγκη τελειωτικές”, είπε ο εκπρόσωπος. “Συζητάμε με τους εταίρους μας ποια διαθέσιμα μέσα να αναπτύξουμε” στην περιοχή, πρόσθεσε.

Αμερικανικά στρατιωτικά πλοία και αεροπλάνα μετέχουν ενεργά στις έρευνες που διεξάγει η κυβέρνηση της Μαλαισίας. Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφάλειας των αερομεταφορών βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ και εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα και σενάρια.

“Δεν είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για το τι συνέβη”, είπε ο Κάρνεϊ, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους για περισσότερες διευκρινίσεις στο Πεντάγωνο και στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Από τα δύο αμερικανικά πλοία που μετέχουν στην έρευνα, τα USS Kidd και USS Pinckney, το πρώτο, κατόπιν αιτήματος της Κουάλα Λουμπούρ, έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στα στενά της Μάλακας και να ερευνήσει τη δυτική πλευρά της περιοχής, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το USS Pinckney θα παραμείνει στον Κόλπο της Ταϊλάνδης όμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής εάν θα συνεχίσει να συμμετάσχει στις έρευνες και μετά το τέλος της εβδομάδας.

 

 

  

Πρωτοφανές μυστήριο με το Boeing-Όλα τα νέα σενάρια

Θρίλερ δίχως τέλος αποτελεί η εξαφάνιση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Η τύχη του αγνοείται από το περασμένο Σάββατο και από τότε νέα σενάρια βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.  Σχεδόν όλα διαψεύδονται από τις αρχές, όμως το μυστήριο παραμένει καθώς παράλληλα τίποτα δεν επιβεβαιώνεται κιόλας.

Τις τελευταίες ώρες κι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ενισχύεται και πάλι το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Στο πλαίσιο αυτό κινείται το δημοσίευμα της Wall Street Journal που βάζει στο τραπέζι ένα ακραίο για κάποιους σενάριο.  

Η περίπτωση «Lost»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τώρα την πιθανότητα ένας από τους πιλότους ή κάποιος άλλος στο αεροσκάφος να το οδήγησε σε άγνωστη τοποθεσία ή να το έριξε, αφότου απενεργοποίησε σκόπιμα τους αναμεταδότες του στίγματός του, για να αποφύγει τα ραντάρ, όπως αναφέρει μία από τις δύο πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal, οι Aμερικανοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι οι αρχές, που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους, εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο το Μπόινγκ να άλλαξε κατεύθυνση, “με στόχο να χρησιμοποιηθεί αργότερα για κάποιον άλλον λόγο”.

Πετούσε 4 ώρες πριν εξαφανιστεί

Πως έφτασαν στο νέο αυτό σενάριο; Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες ενδεχομένως να ταξίδεψε 3.500 επιπλέον χιλιόμετρα (2.200 μίλια) υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κι ίσως να πλησίασε την πακιστανική μεθόριο ή σε κάποιον προορισμό στον Ινδικό Ωκεανό ή στην Αραβική Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο στίγμα του στα ραντάρ δόθηκε το Σάββατο λίγο μετά τη 1:30 πμ (τοπική ώρα), δηλαδή λιγότερο από μία ώρα, μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ κι ενώ πετούσε βορειοανατολικά κατά μήκος του Κόλπου της Ταϊλάνδης και κατευθυνόταν προς το Πεκίνο.

Όπως προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις έρευνες, εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας εκτιμούν ότι το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα για περισσότερες από πέντε ώρες με βάση τα δεδομένα που εξέτασαν και τα οποία αποστέλλονται αυτόματα στις υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου από τους κινητήρες του Boeing 777 στο πλαίσιο μίας διαδικασίας ρουτίνας για τη μηχανική συντήρησή τους, προσθέτει το δημοσίευμα.

Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν χαρακτήρισε σήμερα αναληθείς τις πληροφορίες αυτές. 

 

Το σενάριο της αυτοκτονίας

H CΙΑ δεν αποκλείει το γεγονός ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, ακόμα και να αυτοκτόνησε – να οδήγησε δηλαδή το αεροσκάφος στη συντριβή με τη θέλησή του. Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αυτό «ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε καμία θεωρία.

Η πιθανότητα αυτοκτονίας θα μπορούσε να δώσει μια εξήγηση και στο γιατί το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Ο πιλότος θα μπορούσε να σβήσει τον αναμεταδότη του στίγματος του αεροπλάνου και μετά να το οδηγούσε όπου αυτός νόμιζε και να το οδηγήσει στη συντριβή.       

Πάντως καμία ανησυχητική ένδειξη δεν έκρυβε η τελευταία επικοινωνία του πιλότου του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, η τύχη του οποίου εξακολουθεί να αγνοείται, με τον πύργο ελέγχου.

Στο μήνυμα, που έδωσαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, οι αρχές της Μαλαισίας, ο πιλότος λέει «Εντάξει, ελήφθη», απαντώντας στον πύργο ελέγχου.

Μάλιστα, ανώτατος αξιωματούχος της Malaysia Airlines δήλωσε χθες ότι η αεροπορική εταιρεία “δεν έχει λόγους να πιστεύει” ότι κάποιες από κινήσεις του πληρώματος προκάλεσαν την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

Ξαφνική αποσυμπίεση;

Το δίκτυο SkyNews, μετέδωσε ρεπορτάζ, εξετάζοντας το ενδεχόμενο η εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε το Σάββατο, να προκλήθηκε από την ξαφνική αποσυμπίεση του θαλάμου του αεροπλάνου.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, δήλωσε ότι το αεροσκάφος που αγνοείται ήταν κατάλληλο για να πετάξει και είχε υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Σημείωσε, δε, ότι ο τελευταίος έλεγχος συντήρησης είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου και ο επόμενος ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Ιουνίου.

Τα συντρίμμια που δεν ήταν συντρίμμια

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι κακώς υπήρξε δημοσιοποίηση από την Κίνα τριών φωτογραφιών από δορυφόρο που δείχνουν αντικείμενα να επιπλέουν στη Θάλασσα της νότιας Κίνας, τα οποία ενδεχομένως να ήταν συντρίμμια του Boeing.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας έδωσε εντολή σήμερα στη στρατιωτική διοίκηση στα απομακρυσμένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ να αναπτύξουν πλοία, αεροπλάνα και ελικόπτερα, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας για το αγνοούμενο Μπόινγκ, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της διοίκησης, Χαρμίτ Σίχ.

Οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα σύσκεψη, για να αποφασίσουν για τον τρόπο συντονισμού των επιχειρήσεών τους με τις άλλες χώρες και στη συνέχεια θα αναπτύξουν τις δυνάμεις τους, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της διοίκησης.

Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος των κινεζικών αρχών πολιτικής αεροπορίας δήλωσε ότι τα επιπλέοντα αντικείμενα που είχε φωτογραφίσει κινεζικός δορυφόρος δεν συνδέονται με το αγνοούμενο Boeing.

Εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι τα τρία μεγάλα αντικείμενα δεν είναι συντρίμμια του αεροσκάφους, όπως δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γερμανικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Υπήρχε παπούτσι-βόμβα στο Boeing;

Το σενάριο της αεροπειρατείας τροφοδοτεί εκ νέου η κατάθεση ενός μουσουλμάνου Βρετανού, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το 2005 για απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους με παπούτσια βόμβες. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, ο μουσουλμάνος, είχε παραδώσει ένα ζευγάρι παπουτσιών-βόμβα σε Μαλαισιανό μέλος της Αλ Κάιντα.

 

Δείτε το βίντεο της ΔΤ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ