Δολοφονία του Tupac: Ο λόγος που οι αστυνομικοί περίμεναν πάνω από 20 χρόνια για να συλλάβουν τον ύποπτο

Η αστυνομία πιθανότατα περίμενε χρόνια πριν συλλάβει τον άνδρα που είχε συζητήσει ανοιχτά τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Tupac Shakur, ώστε να δώσει μια «συλλογή» ομολογιών, είπε στην NY Post ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ που κάποτε ερεύνησε τη δολοφονία που προκάλεσε σοκ σε όλον τον πλανήτη.

Την Παρασκευή, η αστυνομία του Λας Βέγκας συνέλαβε και κατηγορεί για τη δολοφονία τον Duane “Keefe D” Davis, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια αποκάλυψε σε μια συνέντευξη ντοκιμαντέρ ότι επέβαινε σε μια λευκή Cadillac όπου ένας ένοπλος στο πίσω κάθισμα άνοιξε πυρ κατά της BMW του Tupac στην Sin City το 1996.

Ο Ντέιβις και άλλοι στην Cadillac ήταν μέλη της διαβόητης συμμορίας του Λος Άντζελες, South Side Compton Crips, ενώ ο ράπερ ήταν συνδεδεμένος με τους Bloods , μια αντίπαλη συμμορία του Λος Άντζελες.

Ο Γκρεγκ Κάντινγκ, ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες, είπε ότι με τον Ντέιβις να μοιράζεται το πώς σχετίζεται με τον πυροβολισμό σε συνεντεύξεις, ακολουθούμενο από απομνημονεύματα, οι αστυνομικοί του Λας Βέγκας πιθανότατα καθυστέρησαν τη σύλληψή του, ώστε να συνεχίσει να παρέχει πρόσθετα στοιχεία και να καταφέρουν να έχουν μια ισχυρή υπόθεση στο δικαστήριο, πέραν αμφιβολιών.

«Ίσως αυτό που έκαναν ήταν σαν να έλεγαν: «Έχει ήδη δέσει τη θηλιά στο λαιμό του, τώρα, ας τον αφήσουμε να κρεμαστεί», υπέθεσε ο Κάντινγκ, ο οποίος προηγουμένως ερεύνησε τη δολοφονία του Tupac.

«”Δεν το είπες μόνο δύο φορές, δεν το είπες μόνο πέντε φορές”, και έτσι τώρα έχεις αυτή τη συλλογή τόσων ομολογιών», είπε ο Kading, προσθέτοντας, «Η αντίληψη είναι ότι πρόκειται να είναι δύσκολο γι ‘αυτόν σε αυτό το σημείο να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι, “εγώ απλώς υπερέβαλα και καμάρωνα, έφτιαχνα πράγματα στο μυαλό μου”».

Το 2018, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο, ο Ντέιβις έδωσε ευθαρσώς λεπτομέρειες στην BET σχετικά με τον πυροβολισμό, συμπεριλαμβανομένου του ότι βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα της Cadillac.

Ένα χρόνο αργότερα, στα απομνημονεύματά του το 2019, «Compton Street Legend», ο Ντέιβις περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν από τους τελευταίους εν ζωή μάρτυρες της δολοφονίας του Tupac, ενώ εξιστόρησε λεπτομέρειες της δολοφονίας.  

«Ένας από τους άνδρες μου από το πίσω κάθισμα άρπαξε το Glock και άρχισε ρίχνει πίσω», έγραψε ο Ντέιβις. «Καθώς οι σφαίρες συνέχιζαν να πετούν, έπεσα κάτω για να μην χτυπηθώ».

Ο Ντέιβις ισχυρίστηκε επίσης στο βιβλίο του ότι ο ανιψιός του Ορλάντο Άντερσον, ο οποίος ήταν επίσης μέλος των South Side Compton Crips, πυροβόλησε θανάσιμα τον Tupac.  Ο Άντερσον, ο οποίος πέθανε το 1998, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Shakur και δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ