Die Welt: Πακιστανός πρόσφυγας ο οδηγός του φορτηγού που έσπειρε τον θάνατο – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του φορτηγού που έσπειρε τον θάνατο στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Πρόκειται για πρόσφυγα απο το Πακιστάν ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές, όχι όμως για υποθέσεις σχετικές με τρομοκρατία.

Ο φερόμενος ως δράστης επιχείρησε να κρυφτεί στο πάρκο Τιργκάρτεν, ωστόσο συνελήφθη χάρη στο θάρρος αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος τον κυνήγησε για τουλάχιστον δύο χιλιόμετρα και ειδοποίησε τους αστυνομικούς, επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Welt.

Ο συλληφθείς ανέφερε ότι στο φορτηγό επέβαινε και δεύτερο άτομο, πολωνικής καταγωγής, το οποίο σκοτώθηκε κατά την επίθεση. Πιθανότατα πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη του οχήματος Άριελ Ζουράφσκι δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του απο το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Ζουράφσκι ανέφερε οτι ο οδηγός ήταν ξάδελφός του και εκτελούσε δρομολόγιο απο τη Ρώμη προς την Πολωνία, κάνοντας στάση στη γερμανική πρωτεύουσα. “Δεν είχα νέα του απο το απόγευμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι του συνέβη. Είναι ξάδελφός μου και τον γνωρίζω απο μικρό παιδί. Πιστεύω οτι κάτι του συνέβη, ότι κάποιος έκανε πειρατεία στο φορτηγό μου ” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι  γερμανικές αρχές, με αναρτήσεις στο Twitter, κάλεσαν τους κατοίκους του Βερολίνου να «παραμείνουν στα σπίτια τους» και να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της επίθεσης, καθώς δυσχεραίνουν τις έρευνές τους.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: new york post

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Ενισχύονται τα αντιτρομοκρατικά μέτρα μετά τις επιθέσεις σε Άγκυρα και Βερολίνο

Συναγερμός στη Γαλλία – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε χριστουγεννιάτικες αγορές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ