Διαψεύδει ο Μπόρις Τζόνσον ισχυρισμούς ότι η ομάδα του εκβίασε βουλευτές

Συνεχίζεται η θύελλα για τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς βουλευτής των Τόρις έκανε λόγο για εκβιασμό ή εκφοβισμό από την πλευρά του προσωπικού του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν έχει δει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους διατύπωσε ο βουλευτής που ζήτησε την παραίτησή του.

Σημειώνεται ότι ο Ουίλιαμ Ραγκ, πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, το πρωί της Πέμπτης τόνισε ότι έχει ενημερωθεί για “πιέσεις και εκφοβισμό”, που χρησιμοποιούνται σε πολιτικούς, και υποστήριξε ότι μέλη της κυβέρνησης μπορεί να έχουν παραβιάσει τον υπουργικό κώδικα απειλώντας να αποσύρουν τις επενδύσεις τους από εκλογικές περιφέρειες, εάν οι άνθρωποι στείλουν επιστολές μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον.

“Ο εκφοβισμός ενός βουλευτή είναι σοβαρή υπόθεση. Επιπλέον, οι αναφορές τις οποίες γνωρίζω φαίνεται ότι συνιστούν εκβιασμό” επεσήμανε ο κ. Ραγκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι “ως εκ τούτου, θα ήταν γενική συμβουλή μου στους συναδέλφους να αναφέρουν αυτά τα θέματα στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και στον Επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας”.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του βουλευτή Ουίλιαμ Ραγκ, ο Τζόνσον δήλωσε σε δημοσιογράφους: “Δεν έχω δει στοιχεία, δεν έχω ακούσει στοιχεία που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς”.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός καταδικάζει κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για τους ισχυρισμούς που κυκλοφόρησαν, αλλά ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός “καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης”, απάντησε: “Ναι”.

Να σημειωθεί ότι η Telegraph, με χθεσινό άρθρο της, σημείωνε ότι εννέα βουλευτές των Τόρις, εκλεγέντες κατά τις εκλογές του 2019, υπέβαλαν επιστολές δυσπιστίας προς το πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον. Για την εκκίνηση διαδικασίας καθαίρεσης του ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργού απαιτείται η υποβολή 54 επιστολών έκφρασης δυσπιστίας προς τον πρόεδρο της πανίσχυρης Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Laura Kuenssberg, δεν αποκλείεται οι βουλευτές που ετοιμάζονται να συντάξουν επιστολή δυσπιστίας, και ανήκουν στους νεοεκλεγέντες το 2019, να φθάσουν τους 54. Ανάλυση της εφημερίδας The Times δείχνει ότι 58 βουλευτές των Τόρις έχουν επικρίνει τον πρωθυπουργό. Πολλοί βουλευτές των Τόρις έχουν δηλώσει ότι θέλουν να περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγει η ανώτατη δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ πριν καθορίσουν τη στάση τους.

Οι επιστολές είναι εμπιστευτικές, κατά συνέπεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 είναι το μόνο πρόσωπο που γνωρίζει πόσοι βουλευτές έχουν συντάξει τέτοια επιστολή.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.