Συνεχίζεται ο “πονοκέφαλος” για τον Μπόρις Τζόνσον – Στο πλευρό του η αδελφή του

Διαστάσεις έπους λαμβάνει το σκάνδαλο με τη διοργάνωση πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown, ένα σκάνδαλο που θέτει στο στόχαστρο τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον προκαλώντας τριγμούς στην καρέκλα του.

Μάλιστα, κάθε μέρα αποκαλύπτεται και ένα πάρτι, πυροδοτώντας νέο γύρο αντιδράσεων και συζητήσεων για τη διαχείριση της πανδημίας από τη βρετανική κυβέρνηση, που ενώ έδινε εντολές για κοινωνικές αποστάσεις και καραντίνα, μέλη της όπως και ο πρωθυπουργός συμμετείχαν σε πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Νέο δημοσίευμα της Mirror την Κυριακή αποκαλύπτει ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε πάει στο αποχαιρετιστήριο πάρτι συμβούλου του γραφείου του για ζητήματα άμυνας τα Χριστούγεννα του 2020.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Τόρις είχε απευθύνει σύντομη ομιλία για να ευχαριστήσει τον λοχαγό Στιβ Χάιαμ για τις υπηρεσίες του, καθώς ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από τη Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο κ. Τζόνσον συμμετείχε στο πάρτι «για μερικά λεπτά», διευκρίνισε η Mirror, σύμφωνα με την οποία στην αποχαιρετιστήρια γιορτή παρευρισκόταν μικρός αριθμός εργαζομένων στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Νέα πίεση ασκείται στον Τζόνσον από την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Κάρι επίσης παραβίασε τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης, αφού φωτογραφήθηκε αγκαλιά με καλή της φίλη τον Σεπτέμβριο του 2020.

Εξάλλου, η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε ότι ο Τζόνσον υποβλήθηκε σε ερωτήσεις από τη Σου Γκρέι, την ανώτερη δημόσια λειτουργό η οποία διενεργεί έρευνα για τις παραβιάσεις των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού από κυβερνητικά στελέχη.

Κι ενώ ο Τζόνσον δέχεται ακόμη και… φίλια πυρά, μέσα από το κόμμα του για τα πάρτι αυτά, η αδελφή του έρχεται να εκφράσει την πλήρη υποστήριξή της. Όπως δήλωσε η Ρέιτσελ ο Μπόρις συμμορφώθηκε πλήρως με τους κανονισμούς για τον κορονοϊό και μάλιστα, στα γενέθλιά του ακολούθησε τον κανόνα των έξι ατόμων. Πρόσθεσε ότι στη διάρκεια του lockdown δεν συνάντησε αρκετές φορές τον αδελφό της, αλλά όταν το έκανε, εκείνος τηρούσε πάντα τα περιοριστικά μέτρα ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο Τζόνσον είναι φαν των πάρτι.

Η δήλωση στήριξης από τη Ρέιτσελ έρχεται τη στιγμή που υπουργός απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να σωθεί ο Τζόνσον από τη μομφή για το σκάνδαλο του “partygate”. Πάντως, τα βρετανικά Μέσα επιμένουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα “θυσιάσει” στελέχη του για να σώσει τη δική του καρέκλα.

Ο πρόεδρος των Τόρις Όλιβερ Ντάουντεν προανήγγειλε ότι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι εκείνοι που θα αναλάβουν την ευθύνη για τα πάρτι.  Ο Ντάουντεν δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου παρά το “Partygate”, το σκάνδαλο με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την περίοδο της καραντίνας, γιατί έχει λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, ανάμεσά τους και η έκκληση που έκανε στους πολίτες να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση, κάτι που βγάζει τη χώρα από το νέο κύμα της πανδημίας εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με τον Ντάουντεν, ο Τζόνσον θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κουλτούρα στους κόλπους της κυβέρνησής του που είχε ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση πολλών συγκεντρώσεων του προσωπικού της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια των lockdown.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ