Δεν θέλουν Μάριο Μόντι οι Ιταλοί

Δεν θέλουν Μάριο Μόντι οι Ιταλοί

 

Το 62% των Ιταλών λέει «όχι» σε μια δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του Μάριο Μόντι, το 22% τάσσεται υπέρ και οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας SWG, που διεξήχθη για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού “Rai Tre”.

Σύμφωνα με δεύτερη έρευνα της εταιρίας SWG, η δημοτικότητα του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού είναι στο 36%.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ζυμώσεις και η διαπραγμάτευση την οποία προβάλλει σήμερα ο Τύπος για ενιαία προσφυγή στις κάλπες-για περιφερειακές, δημοτικές και βουλευτικές εκλογές- τον ερχόμενο Μάρτιο.Διαπραγμάτευση που φέρεται να είναι αποτέλεσμα της αρνητικής αντίδρασης της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς στην απόφαση του υπουργείου εσωτερικών της Ρώμης, για διεξαγωγή περιφερειακών εκλογών στις 10 Φεβρουαρίου, στις περιοχές Λάτσιο και Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας, όπως και στην περιφέρεια του Μιλάνου, Λομβαρδία.

Το κόμμα Λαός της Ελευθερίας, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «μια συμβιβαστική λύση για τον Μάρτιο θα ήταν θετική για την χώρα, ώστε να μην εισέλθει σε μια ατέλειωτη, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα τουλάχιστον διαρκέσει πέντε μήνες.

Η κεντροαριστερά, διαμέσου του γραμματέα του «Δημοκρατικού Κόμματος» Πιερλουίτζι Μπερσάνι συνεχίζει να τάσσεται υπέρ δυο χωριστών εκλογικών διαδικασιών, προτείνοντας το Φεβρουάριο για τις δημοτικές εκλογές και τον Απρίλιο για τις βουλευτικές και τις δημοτικές.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν, ως τα Χριστούγεννα, το κοινοβούλιο της Ρώμης θα εγκρίνει ένα νέο εκλογικό νόμο για να αυξηθούν οι πιθανότητες να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση της χώρας.

Η μεγαλύτερη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, με επίσημή δήλωσή της διέψευσε σειρά δημοσιευμάτων που την εμφάνιζαν να ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον πατέρα της στην ηγεσία της κεντροδεξιάς, τονίζοντας ότι «δεν σκέφθηκε ποτέ να ασχοληθεί με την πολιτική, πολύ περισσότερο μάλιστα διότι στον πεδίο αυτό δεν υπάρχουν δυναστείες και κληρονομικά δικαιώματα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ