Δεν τα παρατάει ο Καβαλιέρε

Δεν τα παρατάει ο Καβαλιέρε

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Την στιγμή που η Γερουσία αποφάσιζε την αποπομπή του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν βρισκόταν στην Ολομέλεια.

Ο 77χρονος μεγιστάνας και τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας δεν λέει να… το βάλει κάτω, δηλώνοντας για μία ακόμη φορά «παρών», μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του.

Μόνο που από εδώ και στο εξής ο «Καβαλιέρε» χάνει και την ασυλία που τον «προστάτευε» μέχρι τώρα από τις καταδικαστικές αποφάσεις αλλά και από τις μάχες που έχει να δώσει μελλοντικά στις αίθουσες των ιταλικών δικαστηρίων. Παράλληλα, η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ότι για τα επόμενα έξι χρόνια δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο, κάτι που με… απλά μαθηματικά σημαίνει ότι αν ο Μπερλουσκόνι επανεκλεγεί, θα είναι πάνω από 83 χρονών.

Μαρίνα Μπερλουσκόνι: «Η Ιταλία και η Δημοκρατία μας πρέπει να ντρέπονται»

Φαίνεται όμως ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα συνεχίσει να είναι στις επάλξεις, κάτι που φάνηκε από το εύρος της συγκέντρωσης χθες έξω από το σπίτι του στη Ρώμη αλλά και από την εικόνα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ιταλίας μετά την αποπομπή του από τη Γερουσία. Κανείς δεν βγήκε να πανηγυρίσει και οι μόνοι που συνέχιζαν να είναι… ζωηροί, ήταν οι υποστηρικτές του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στους φανατικούς οπαδούς του, έκανε λόγο για ημέρα πένθους για τη Δημοκρατία, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για εκδίκηση ενώπιον Θεού και ανθρώπων. «Μπορούμε να δουλέψουμε, να κάνουμε πολλά, έστω και αν δεν είμαι πλέον στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».

Στα δύο η κεντροδεξιά

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο η κεντροδεξιά στην Ιταλία διασπάστηκε. Πρόκειται για αυτούς που έμειναν στο πλευρό του «Καβαλιέρε» και θα τον ακολουθήσουν στο «Φόρτσα Ιτάλια» και στους… αντάρτες, με επικεφαλής τον Αντζελίνο Αλφάνο, οι οποίοι επέλεξαν να στηρίξουν την κυβέρνηση – αυτός είναι και ο λόγος που δεν κατέρρευσε αυτή την εβδομάδα.

Αρχικά, οι δύο αυτές ομάδες είχαν εκφράσει την πεποίθηση ότι θα είναι σύμμαχοι, ωστόσο στη συνέχεια άρχισαν οι δημόσιες επιθέσεις, κάτι που απέδειξε ότι τα θεμέλια για τη συνεργασία των δύο πλευρών δεν ήταν γερά…

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ