CNBC: Η πιθανή αυτοδυναμία Τσίπρα οδήγησε την ΕΚΤ στην επαναγορά ομολόγων

Μετά την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του μεγάλου προγράμματος αγοράς ομολόγων, το επόμενο εμπόδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι εκλογές στην Ελλάδα, σύμφωνα με το CNBC.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι εκλέγουν τη νέα τους βουλή την Κυριακή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να θεωρείται φαβορί για τη νίκη, χωρίς όμως αυτοδυναμία.

Δεν νομίζουμε πως είναι δυνατό να βγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

«Για όλες τις αγορές, εάν έρθουν στην εξουσία, ακυρώνονται όλα τα στοιχήματα. Δεν νομίζουμε πως είναι δυνατό να βγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ή θα μπορούσαν, αν ήθελαν να διαπράξουν εθνική αυτοκτονία», σχολίασε στο CNBC ο John De Clue, chief investment officer της U.S. Bank Wealth Management.

Αν απομακρυνθούν από τη δημοσιονομική λιτότητα: Τέρμα ο δανεισμός, τέρμα η στήριξη

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγούνται έναντι της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά. Ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί να πείσει την ΕΚΤ και την ευρωζώνη να απομειώσουν την αξία του ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους, ώστε να του δώσουν τη δυνατότητα να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες και να τονώσει την ανάπτυξη της απασχόλησης.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νικήσουν, και αν αρχίσουν να απομακρύνονται από τη δημοσιονομική λιτότητα, άλλα μέλη της ΕΕ θα πουν «τέρμα ο δανεισμός, τέρμα η στήριξη». Τη Δευτέρα το πρωί θα το γνωρίζουμε», συμπλήρωσε ο De Clue.

«Είναι άλλο πράγμα όταν μια χώρα υποτιμά το νόμισμά της, φανταστείτε όμως αν ξαφνικά η Ελλάδα πάψει να χρησιμοποιεί ευρώ, τι θα σημαίνει αυτό; Θα είχαν μαζική φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες», τόνισε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ