Οι χώρες που έχουν απαγορεύσει την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και οι ερωτευμένοι εκφράζουν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα, γλύκα. Ωστόσο, η Ημέρα των ερωτευμένων δεν γιορτάζεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το Google Doodle για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υπάρχουν χώρες που έχουν απαγορεύσει την Γιορτή των ερωτευμένων, είτε για λόγους θρησκευτικούς είτε εθιμοτυπικούς.

Οι χώρες που έχουν απαγορεύσει την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Σύμφωνα με το Culture Trip, ορισμένες χώρες της Ανατολής, έχουν απαγορεύσει τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου γιατί θεωρούν ότι η «ημέρα των ερωτευμένων» ενθαρρύνει το περιστασιακό και εκτός γάμου σεξ και την κατανάλωση αλκοόλ. Αυτές είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Ινδία.

Σαν σήμερα 14 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύονται δια ροπάλου οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης. Το 2012 μάλιστα πέντε άνδρες είχαν καταδικαστεί σε 39 χρόνια φυλάκιση, όταν “πιάστηκαν” να χορεύουν και να πίνουν αλκοόλ μαζί με γυναίκες ανήμερα της 14ης Φλεβάρη.

Το Πακιστάν μπήκε στη λίστα των χωρών που τάσσονται κατά του Αγίου Βαλεντίνου το 2017, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι η γιορτή αντιτίθεται στη μουσουλμανική παράδοση και προάγει τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Θρησκευτικοί είναι και οι λόγοι που Μαλαισία, Ινδονησία και Ινδία δεν δέχονται τη γιορτή των ερωτευμένων.

14 Φεβρουαρίου: Ημέρα των Ερωτευμένων – Όσα πρέπει να ξέρετε για τον Άγιο Βαλεντίνο

Η επαρχία Μπέλγκοροντ στη Ρωσία από την άλλη, απαγόρευσε το 2011 την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, επικαλούμενη την “πνευματική ασφάλεια” των πολιτών. Οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η ατμόσφαιρα της γιορτής δεν προάγει την καλλιέργεια πνευματικών και ηθικών αξιών στη νεολαία.

Επίσης, το 2013, σχολεία σε Βρετανία και ΗΠΑ (συγκεκριμένα στις πολιτείες Φλόριντ και Μινεσότα) απαγόρευσαν τις ανταλλαγές δώρων για τη συγκεκριμένη ημέρα. Οι διοικήσεις των εν λόγω σχολείων εξήγησαν ότι έλαβαν την εν λόγω απόφαση προκειμένου να επιδείξουν πολιτισμική ευαισθησία. Ο διευθυντής ενός βρετανικού σχολείου μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι μαθητές δεν ήταν «συναισθηματικά ώριμοι για να διαχειριστούν την γιορτή του Βαλεντίνου»…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ