Χάρβεϊ Γουάινστιν: Θύμα του περιέγραψε με λυγμούς τον βιασμό της – «Ήμουν απλώς μια φουσκωτή κούκλα»

Η σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, ξέσπασε σε κλάματα, περιγράφοντας τα «παραμορφωμένα» και «σαν ψάρι» γεννητικά όργανα του Χάρβεϊ Γουάινστιν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στη δίκη του κινηματογραφικού παραγωγού.

Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, πρώην ηθοποιός, είναι η τέταρτη γυναίκα που κατηγορεί τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση στη δίκη του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες. Στο δικαστήριο είναι αναγνωρισμένη ως «Jane Doe 4».

Έκλαιγε με λυγμούς ενώ περιέγραφε πώς ο Γουάινστιν φέρεται να την βίασε το 2005 στο ξενοδοχείο Peninsula στο Μπέβερλι Χιλς. «Στέκομαι όρθια. Αντιστέκομαι. Φρίκη. Τρέμω. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. Είμαι απλώς μια φουσκωτή κούκλα που προσπαθεί να αυνανιστεί πάνω της» περιέγραψε η Νιούσομ.

Όταν η αναπληρώτρια εισαγγελέας  Μαρλέν Μαρτίνεζ της ζήτησε να περιγράψει την σωματική διάπλαση του Χάρβεϊ Γουάινστιν, η Νιούσομ ανέφερε «Πολλοί μώλωπες, σημάδια, κίτρινα και πράσινα, πολλές ραγάδες στην κοιλιά του, καθόλου γυμνασμένος. Το μόριό του φαινόταν απερίτμητος και παράξενο, έμοιαζε με ψάρι και οι όρχεις του ήταν παραμορφωμένοι. Πολύ δέρμα. Πολύ δέρμα εκεί κάτω».

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη, αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε τέσσερις γυναίκες στο Λος Άντζελες μεταξύ 2004 και 2013.

Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ
Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ

«Συναντήθηκα μαζί του επειδή μπορούσε να φτιάξει ή να καταστρέψει την καριέρα σου»

Η 48χρονη σήμερα Νιούσαμ, δήλωσε ότι συμφώνησε να συναντήσει τον Γουάινστιν στη σουίτα του ξενοδοχείου του για να συζητήσουν ένα κινηματογραφικό σχέδιο, καθώς ο κινηματογραφικός παραγωγός «μπορούσε να φτιάξει ή να καταστρέψει την καριέρα σου».

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, όταν έμειναν μόνοι τους στο δωμάτιο, ο Γουάινστιν έβγαλε το κοστούμι του και φόρεσε μια ρόμπα. Στη συνέχεια άρχισε να τη «χειραγωγεί» και να την «απειλεί», και ανέφερε τα ονόματα διαφόρων άλλων ηθοποιών. Επίσης είπε ότι ο Γουάινστιν διείσδυσε στα γεννητικά της όργανα με τα δάχτυλά του και στη συνέχεια με το «παραμορφωμένο» μόριό του.

«Ήξερε ότι αυτό δεν είναι συναίνεση – Ήταν τόσο αηδιαστικό»

Με δάκρυα στα μάτια η Νιούσομ είπε: «Ξέρει ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ξέρει ότι αυτό δεν είναι συναίνεση», τονίζοντας πως αρχικά ο Γουάινστιν δεν είχε στύση. «Μετά έβαλε μέρος των γεννητικών οργάνων του μέσα μου. Δεν έμεινε μέσα γιατί το μόριό του είναι τόσο περίεργο και μπερδεμένο. Ανησυχούσα ότι θα κολλήσω κάποια ασθένεια. Ήταν τόσο αηδιαστικό» είπε ο Νιούσομ, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον βιασμό της

Η Νιούσομ είπε ότι είχε παγώσει από τον φόβο της και προσπάθησε να τον κάνει να σταματήσει. «Απλά έκανα κάποιους θορύβους για να τον κάνω να εκσπερματώσει πιο γρήγορα. Κάτι σαν θορύβους ηδονής». Μόλις ολοκλήρωσε την πράξη του η Νιούσομ λέει πως είχε μείνει άφωνη. «Ήθελα απλώς να φύγω από εκεί».

Χάρβεϊ Γουάινστιν

Όταν η αναπληρώτρια εισαγγελέα ζήτησε από την Νιούσομ να εξηγήσει για ποιους λόγους συνέχισε να επικοινωνεί μέσω email με τον Γουάινστιν ακόμη και μετά τον φερόμενο βιασμό της, εκείνη είπε ότι αισθάνθηκε ότι αυτό που συνέβη ήταν ένα «μεμονωμένο περιστατικό» και ότι ο Γουάινστιν είχε παντρευτεί.

«Προσπάθησα να βάλω αυτό που συνέβη σε ένα κουτί, παρόλο που μου έβγαινε κατά καιρούς. Και η θλίψη μου και ο φόβος μου μετατράπηκαν κατά καιρούς σε θυμό» ανέφερε.

Η Νιούσομ ρωτήθηκε επίσης για ένα email που έστειλε στον Γουάινστιν το 2007, στο οποίο ζητούσε τη συμβουλή του όταν ο σύζυγός της ήταν δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο. «Πίστευα ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είχε σχέσεις με τον Τύπο και καταλάβαινε πώς να χειρίζεται τον Τύπο και πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμος» είπε η Σίμπελ Νιούσομ.

Η δωρεά στην προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης από το δικηγόρο του αντίδικου που κράτησε 15 λεπτά, ο συνήγορος υπεράσπισης Μαρκ Βέρκσμαν “σφυροκόπησε” τη Σίμπελ Νιούσομ σχετικά με μια προεκλογική δωρεά 500 δολαρίων που έκανε ο Χάρβεϊ  Γουάινστιν στην προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της, Γκάβιν Νιούσομ.

Η Νιούσομ είπε ότι το προσωπικό του συζύγου της είχε ζητήσει τη δωρεά κατόπιν δικής της πρότασης, αλλά δήλωσε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν μετά το κίνημα #MeToo.

«Πότε είπατε στον Γκάβιν Νιούσομ για τον ισχυρισμό περί σεξουαλικής επίθεσης», ρώτησε ο Βέρκσμαν. «Του είπα ότι ο Χάρβεϊ ήταν περίεργος κάποιες φορές και το αντιλήφθηκε και ο ίδιος όταν τον συνάντησε», απάντησε.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο συνήγορος υπεράσπισης, κοιτώντας την Νιούσομ, ανέφερε: «Σήμερα είναι η σύζυγος του κυβερνήτη Νιούσομ. Είναι η πρώτη κυρία της Καλιφόρνιας… Έχει καταστήσει τον εαυτό της εξέχον θύμα του κινήματος #MeToo, διαφορετικά θα ήταν απλώς άλλη μια χαζογκόμενα που κοιμήθηκε με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για να προχωρήσει στο Hollywood».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ