Χάος στη Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες μετανάστες κοιμούνται στους δρόμους – Συγκλονιστικές εικόνες

Συγκλονίζουν οι εικόνες με εκατοντάδες μετανάστες να κοιμούνται σε χάρτινες κούτες έξω από το ιστορικό ξενοδοχείο Ρούσβελτ στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν.

Στα βίντεο και στις φωτογραφίες φαίνονται οι μετανάστες να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο με κουβέρτες, σεντόνια και να έχουν δίπλα τους τα λιγοστά υπάρχοντα τους. Οι αρχές έχουν τοποθετήσει μία μαύρη κορδέλα προκειμένου να διαχωρίζεται το πεζοδρόμιο με τους μετανάστες από τους περαστικούς.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το καταφύγιο για τους αιτούντες άσυλο είναι πλήρες από το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να μείνουν στον δρόμο. Οι αρχές τους έχουν δώσει ένα χαρτί για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και οι μετανάστες περιμένουν εδώ και μέρες να καταθέσουν το αίτημα για άσυλο και να βρεθεί ένα κρεβάτι.

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Η μεταναστευτική κρίση θα έρθει και σε μία γειτονιά κοντά σας

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς έκρουσε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποίησε τους κατοίκους της πόλης ότι η μεταναστευτική κρίση θα φτάσει δίπλα στα σπίτια τους. Ο Έρικ Άνταμς υπολόγιζε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 91.000 μετανάστες στην πόλη και εξήγησε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση.

«Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο (σ.σ. να στεγάσουμε τους μετανάστες) για να μην έχουμε αυτό που γίνεται σε άλλους δήμους όπου έχουν καταυλισμούς με σκηνές σε όλη την πόλη», είπε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης και εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί. «Από αυτή την στιγμή έχει πάρει την κάτω βόλτα», τόνισε ο Έρικ Άνταμς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ