Συγκίνηση για την γιαγιά με άνοια που ξεχνάει πως έχει εγγόνια – Κάθε συνάντηση είναι σαν την πρώτη φορά

Μια γιαγιά με άνοια ξεχνά τα εγγόνια της και έτσι ανακαλύπτει τον σημαντικό ρόλο της κάθε μέρα για «πρώτη φορά», με την αντίδρασή της είναι γλυκόπικρη. Η Jade Mead από το Περθ, πηγαίνει τα παιδιά της Marli, τριών ετών και Lottie, τριών μηνών, για να δουν τη γιαγιά τους Josie. Όταν τα συναντά η Josie λέει πάντα στην Jade: «Jade, δεν μου είπες ότι έκανες παιδιά».

Σύμφωνα με την Daily Mail Η Josie Hunt, 65 ετών, διαγνώστηκε με σύνδρομο Korsakoff – μια μορφή άνοιας που προκαλείται από το αλκοόλ – τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό σημαίνει ότι η Αυστραλή παλεύει με τη βραχυπρόθεσμη μνήμη της και ξεχνά ότι έχει εγγόνια. Παρά την έκπληξη της, η Josie δεν εκνευρίζεται ποτέ γι’ αυτό και λατρεύει να αγκαλιάζει τη Marli και τη Lottie σαν να είναι η πρώτη φορά που τις συναντά.

@jademead01 I’m thankful that watching this back made me smile and not sad 🥰 dementia is awful but I try to focus on the positives 🙏 #dementiaawareness #dementia #dementiasucks #dementia #alzheimers #hipdysplasiaawareness #fyp ♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) – Fearless Motivation Instrumentals

Η Jade, η οποία είναι γυμνάστρια, λέει ότι η μητέρα της δεν θυμάται ούτε ότι η άλλη της κόρη, Hayley Hunt, έχει ένα μωρό επίσης. «Είναι περίεργο, καθώς έχει ακόμα όλη τη μακροπρόθεσμη μνήμη της. Είναι μια γλυκόπικρη στιγμή όταν βλέπει τα παιδιά» αναφέρει η Jade.

Η Jade εξήγησε πως η Josie ανέπτυξε αυτή τη μορφή άνοιας αφού έπινε αλκοόλ μετά από εγχείρηση για γαστρικό μανίκι που έκανε τον Φεβρουάριο του 2020. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα και διαγνώστηκε με σύνδρομο Korsakoff τον Οκτώβριο του 2020.

«Πιστεύω ότι προήλθε από την επέμβαση γαστρικού μανικιού. Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται από εκεί. Φαινόταν τόσο αδύναμη. Έπινε αλκοόλ, κάτι το οποίο δεν γνωρίζαμε και δεν πρέπει να το κάνεις αυτό» είπε στην συνέχεια η Jade. Πιστεύεται ότι η κατανάλωση αλκοόλ εμπόδισε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στον εγκέφαλο της, προκαλώντας βλάβη και απώλεια μνήμης. Η Josie πλέον ζει σε ένα σπίτι το οποίο της δίνει την απαραίτητη βοήθεια. Όπως δηλώνει η Jade η τρίχρονη κόρη της δεν της κάνει ερωτήσεις για την γιαγιά της, με την ίδια βέβαια να της εξηγεί πως: «Η γιαγιάκα ξεχνάει».

@jademead01 dementia is a horrible disease, but I try to focus on the positives and its nice seeing how delighted my mum is every time 🥹🥰🙏 #dementiaawareness #dementia #dementiasucks ♬ Sad Emotional Piano – DS Productions

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ