Φένια Αποστόλου: Η απάντησή της στα αρνητικά σχόλια για την Επίδαυρο

Η Φένια Αποστόλου έγινε η πρώτης τρανς ηθοποιός που έπαιξε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Συγκεκριμένα συμμετείχε στην παράσταση «Φιλοκτήτης», που ανέβηκε την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα (1/8) έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλοκαίρι #yes» και αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα και στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θα μπορούσε βέβαια να μην είχε συμβεί και ποτέ. Αν αυτός ο φωτισμένος άνθρωπος δε μου έκανε αυτή την πρόταση και δεν είχε αυτό το όραμα, να παίξει αυτόν τον ρόλο μια τρανσέξουαλ ηθοποιός… Που δε με ήξερε προσωπικά, το είχε οραματιστεί έτσι, ρώτησε, έμαθε, κάναμε ένα meeting και έγινε τελικά. Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά, είναι αιρετικό για την ελληνική κοινωνία, είναι λογικό να ακουστεί. Δε μπορεί κανείς να ξέρει όλη μου την πορεία μου. Καλλιτεχνικά είναι 100% δικαιολογημένο, γιατί ήμουν εγώ εκεί. Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής γι’ αυτό» εξήγησε η ηθοποιός.

Ενώ προσέθεσε πως: «Είχα άγχος όπως έχω κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή, αλλά είχα προετοιμαστεί πολύ, είχαμε δουλέψει πολύ. Από την τελειομανία μου, όταν ξεκινήσαμε πρόβες και κάναμε πρώτη ανάγνωση, είχα μάθει ήδη όλα μου τα λόγια απ’ έξω. Εκτός ότι έπαιζα με φοβερούς ηθοποιούς, ήθελα να είμαι όσο πιο πολύ έτοιμη για να μπορέσω μετά να προχωρήσω στην ερμηνεία και να μου φύγει η μνήμη του κειμένου. Είμαι εργασιομανής και τελειομανής. Έχω ξαναπαίξει στην παλιά μου ζωή στο Αρχαίο Θέατρο Άργους. Ένιωθα ότι είχα πολύ μεγάλη ευθύνη και απέναντι στην κοινότητα».

Για τις αρνητικές αντιδράσεις είπε: «Υπήρξαν κάποια σχόλια αρνητικά. Εντάξει, στα social o καθένας εκφράζεται όπως ξέρει και όπως θέλει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Πρόσφατα βγήκε ένα δημοσίευμα σαν κανιβαλισμός στο πρόσωπό μου, χωρίς να είναι καμιά τρομερή ανακάλυψη για μένα γιατί μόνη μου έχω μιλήσει γι’ αυτό. Έχει να κάνει με μια απάντηση σε ερώτηση που μου είχαν κάνει σε συνέντευξη για τον ρόλο που είχα κάνει σε μια ταινία όπου υποδυόμουν μια σεξεργάτρια και με ρώτησαν για τα κοινά που έχω με την ηρωίδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ