Μπόρις Τζόνσον: Σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Όλο το πακέτο που ανακοίνωσε

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος περισσότερων από 100 προσώπων και οντοτήτων από τη Ρωσία, αφότου η Μόσχα εξαπέλυσε μια επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

«Συνολικά, θα επιβάλουμε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε βάρος περισσότερων από 100 νέων οντοτήτων και προσώπων πέραν των εκατοντάδων άλλων που έχουν ήδη ανακοινωθεί», είπε ο Μπόρις Τζόνσον σε βουλευτές.

«Αυτό περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους κατασκευαστές που στηρίζουν τη μηχανή του πολέμου του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν. Επιπλέον, απαγορεύουμε την Aeroflot από τη Βρετανία». Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είπε ότι οι ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Λονδίνου, στο πλαίσιο των κυρώσεων.

Παράλληλα, η Βρετανία απαγόρευσε σήμερα στη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot να εκτελεί δρομολόγια προς τη χώρα αυτή, αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία. Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την απαγόρευση στο κοινοβούλιο και η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γνωστοποίησε ότι ανέστειλε την άδεια ξένου μεταφορέα της Aeroflot.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται στην Aeroflot να εκτελεί πτήσεις προς τη Βρετανία μέχρι νεωτέρας», αναφέρει η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι έχει υπογράψει περιορισμούς που θα απαγορεύουν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις ρωσικών αεροπορικών εταιρειών να εισέρχονται στον βρετανικό εναέριο χώρο.

Οι υπήκοοι Ρωσίας δεν θα μπορούν να διατηρούν καταθέσεις άνω των 50.000 λιρών στις βρετανικές τράπεζες, ανακοίνωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις, δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με το τελευταίο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Βάσει των νέων τραπεζικών περιορισμών, θα απαγορεύεται σε όλους τους Ρώσους να διατηρούν σημαντικές καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία», επισημαίνει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση, με την οποία καθόρισε το όριο καταθέσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ