Bloomberg: “Παράξενη συμμαχία” Μέρκελ – Σόιμπλε

«Παράξενη συμμαχία» χαρακτηρίζει το Bloomberg, την συνύπαρξη Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Γερμανία. Όπως αναφέρει, η συμμαχία αυτή βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη ενώ οι εξελίξεις στην Ελλάδα επέτειναν τη διάσταση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το άρθρο, καθώς οι αξιωματούχοι προετοιμάζουν το τρίτο ελληνικό πακέτο διάσωσης, η Merkel είναι της άποψης ότι η νομισματική ένωση των 19 μελών πρέπει να μείνει άθικτη, ενώ ο Σόιμπλε τίθεται υπέρ της αποπομπής των «απείθαρχων».

«Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε λειτουργούν με διαφορετική λογική», δηλώνει η πολιτική αναλύτρια Andrea Roemmele. «Για τη Μέρκελ είναι κι ένα θέμα υστεροφημίας της στη θέση της καγκελαρίου ενώ αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί τον Σόιμπλε» εξηγεί.

«Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε τραγουδούν από την ίδια παρτιτούρα αλλά διαφορετικές μελωδίες»,  περιγράφει ο  Fredrik Erixon, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τη Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες. «Τυγχάνει στον Σόιμπλε να είναι ο κακός» προσθέτει.

Το ρεπορτάζ κάνει επίσης αναδρομή στην πορεία τους και υπενθυμίζει ότι η Καγκελάριος το 2000 «προσπέρασε» τον Σόιμπλε στο δρόμο προς την ιεραρχία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σόιμπλε στην Μέρκελ: Εγώ μπορώ χωρίς εσένα, εσύ δεν μπορείς χωρίς εμένα 

Μέρκελ: Το Grexit δεν υφίσταται

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ