Bild: Ο Σόιμπλε είναι ο… “Euro – Man”

Εγκώμιο πλέκει η γερμανική εφημερίδα Bild για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι «όπως κανένας άλλος μάχεται για ένα ισχυρό ευρώ».

Η εφημερίδα γράφει ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θωρεί «λάθος» την υποχωρητικότητα της καγκελάριου, επικαλούμενη έμπιστους συνεργάτες του, και προσθέτει ότι δεν έχει πια καμία όρεξη για το «τσίρκο της ελληνικής διάσωσης».

«Τη στιγμή που η καγκελάριος του είπε χτες στο υπουργικό συμβούλιο ‘καλή τύχη’, λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδ, ο Σόιμπλε δεν είπε τίποτα. Ωστόσο, η γλώσσα του σώματός του δήλωνε ξεκάθαρα ότι αποδοκιμάζει τη δική της πολιτική» αναφέρει η Bild, η οποία υπογραμμίζει ότι «αντί να παρευρεθεί στο δείπνο με τη βασίλισσα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, αναγκάστηκε να πάει στο Eurogroup».

Η Bild επισημαίνει στη συνέχεια ότι ο Σόιμπλε ζητάει τέσσερα πράγματα ώστε η Ελλάδα να λάβει βοήθεια:

1. Ένα επίσημο αίτημα της Ελλάδας για μια ακόμη παράταση του πακέτου βοήθειας.

2. Μία συμφωνία της χώρας με τους θεσμούς για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

3. Ένα κείμενο το οποίο θα αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της

4. Μία επίσημη διαβεβαίωση από την Ελλάδα, ότι θα πληρώσει το χρέος της στο ΔΝΤ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η Bild τονίζει στη συνέχεια ότι «δεν είναι τόσο η Ελλάδα που τον ενοχλεί, αλλά τα ζητήματα αρχής που εγείρονται κατά τη διάσωσή της». Όπως γράφει η εφημερίδα «βλέπει την επόμενη κρίση να έρχεται, σε περίπτωση που η πολιτική του, δηλαδή η πολιτική της λιτότητας αποτύχει».

Διαβάστε επίσης:

Sueddeutsche: Ο Τσίπρας έχει χτυπήσει το σωστό νεύρο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ