Bild: Ενθαρρυντική η λίστα των μεταρρυθμίσεων

«Ενθαρρυντική» χαρακτηρίζει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία αναφέρει:

Η Ελλάδα έστειλε τα μεσάνυχτα στους θεσμούς τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει να κάνει, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν. Οι πρώτες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πως ο κατάλογος αυτός είναι αρκετά εκτενής ώστε να είναι μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη δέσμευση για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», πρόσθεσε η πηγή. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έγραψε στο Twitter πως ο περίφημος κατάλογος των μεταρρυθμίσεων έφτασε εγκαίρως από την ελληνική κυβέρνηση. H λίστα χαρακτηρίζεται  επαρκώς περιεκτική και αποτελεί αποδεκτό σημείο εκκίνησης.

Την αποστολή της λίστας επιβεβαίωσε και το Μέγαρο Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να υποστηρίζουν πως το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών του Eurogroup.

Το αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας υπέβαλε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Εγκαίρως» ελήφθη η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Μίνα Αντρέεβα.

Διαβάστε επίσης:

“Επαρκής η λίστα της κυβέρνησης” σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters από τις Βρυξέλλες

Ρινάλντι: Το σοκ θα συνεχιστεί

Ποιους «δείχνει» για τη νόθευση της λίστας Λαγκάρντ

Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ