Μπιλ Γκέιτς: Το φλερτ και οι προτάσεις σε υπαλλήλους της Microsoft – Πώς περνά τον χρόνο μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου

Φήμη για αμφιλεγόμενη συμπεριφορά σε εργασιακό περιβάλλον είχε αναπτύξει ο Μπιλ Γκέιτς σύμφωνα με έρευνα των New York Times, στον απόηχο της είδησης του διαζυγίου του έπειτα από 27 χρόνια γάμου με τη Μελίντα Φρεντς Γκέιτς.

Ο μεγιστάνας, ενώ φήμες και πληροφορίες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, επιλέγει να περάσει “ποιοτικό χρόνο” με τα παιδιά του. Συγκεκριμένα, ο 65χρονος συνιδρυτής της Microsoft έβγαλε μια φωτογραφία με την 25χρονη κόρη του Τζένιφερ, η οποία ανέβασε σχετικό insta story. “Τίποτα καλύτερο από ποιοτικό χρόνο με μέλη της οικογένειας” έγραψε η Τζένιφερ στη φωτογραφία που ανέβασε στο πλευρό του πατέρα της.

Η φωτογραφία αυτή έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου των γονιών της με πηγές του PEOPLE να λένε πως ο χωρισμός επήλθε λόγω ενός συνδυασμού πραγμάτων και πως ο Μπιλ θα έπρεπε να είχε φερθεί καλύτερα στη Μελίντα. “Δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να εξελιχθούμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας” αναφερόταν στην κοινή ανακοίνωσή τους. Η Μελίντα ανέφερε σε δικαστικά έγγραφα πως η “ένωσή μας έχει σπάσει ανεπανόρθωτα” αν και εκείνη και ο Γκέιτς συνεργάζονται ακόμη στο Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το οποίο ίδρυσαν το 2000. Η εξωσυζυγική σχέση που έφερε τα πάνω κάτω

Ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία για να διεξάγει έρευνα προσέλαβαν τα μέλη του ΔΣ της Microsoft όταν υπάλληλος της εταιρείας έστειλε επιστολή υποστηρίζοντας ότι είχε ερωτική σχέση με τον Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Αρκετά μέλη του ΔΣ. εξέφρασαν την ανησυχία τους για όσα υποστήριζε η μηχανικός και αποφάσισαν ο Γκέιτς, ο οποίος ίδρυσε την τεχνολογική εταιρεία το 1975, να παραιτηθεί από τη θέση του ως πρόεδρος του ΔΣ. Όμως τότε, ο δισεκατομμυριούχος εξελέγη εκ νέου στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων. Ο Γκέιτς παραιτήθηκε πριν η έρευνα ολοκληρωθεί, λέγοντας ότι ήθελε να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο. Η εκπρόσωπος του Γκέιτς παραδέχθηκε ότι “η σχέση ήταν πριν από 20 χρόνια και ολοκληρώθηκε φιλικά”. Αρνήθηκε επίσης ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από το ΔΣ. είχε οποιαδήποτε σχέση με την ερωτική αυτή σχέση.

Μάλιστα, δημοσίευμα της New York Post, ανέφερε πως ο Γκέιτς είχε μια ερωτική σχέση με μια υπάλληλο στη Microsoft, η οποία μάλιστα ήθελε να τα αποκαλύψει όλα στη σύζυγό του, Μελίντα. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έμαθε για την σχέση με την υπάλληλο το 2019, όταν η μηχανικός έστειλε μια επιστολή, στην οποία υποστήριζε ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον Γκέιτς για πολλά χρόνια. Επίσης, η γυναίκα απαίτησε να γίνουν αλλαγές στην εργασία της στη Microsoft και επίσης ζήτησε από τη Μελίντα Γκέιτς να διαβάσει και εκείνη την επιστολή της, αν και δεν έχει εξακριβωθεί αν αυτό έγινε τελικά.

Το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει διαζύγιο έπειτα από 27 χρόνια γάμου ενώ λέγεται ότι η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς ήταν σε επαφές με δικηγόρους από τον Οκτώβριο του 2019. Είναι περίπου την ίδια περίοδο που άρχισε να σχολιάζεται η φιλία του δισεκατομμυριούχου με τον Τζέφρι Επστάιν. Η Μελίντα είχε πει το 2019 ότι ο γάμος της “έσπασε ανεπανόρθωτα” και από τότε συνεργάζεται με δικηγόρους για να προετοιμαστεί για το διαζύγιο σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

Στο μικροσκόπιο η συμπεριφορά του Γκέιτς απέναντι σε υπαλλήλους της Microsoft

Ενώ η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς αποφάσιζε να θέσει τέλος στον 27ετή γάμο της, ο Μπιλ Γκέιτς που είναι παγκοσμίως γνωστός ως πρωτοπόρος λογισμικού και δισεκατομμυριούχος, σε κάποιους κύκλους κυκλοφορούσε η φήμη για αμφισβητούμενη συμπεριφορά σε εργασιακό περιβάλλον, σύμφωνα με την έρευνα των New York Times.

Το 2018 λέγεται πως η Μελίντα δεν ήταν ικανοποιημένη από τους χειρισμούς του συζύγου της σχετικά με ισχυρισμό για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του μακροχρόνια οικονομικού διαχειριστή, σύμφωνα με δύο πηγές προσκείμενες στο ζήτημα. Αφού ο Γκέιτς προχώρησε σε εμπιστευτικό διακανονισμό, η Μελίντα επέμενε να γίνει εξωτερική έρευνα, ενώ ο οικονομικός διευθυντής Μάικλ Λάρσον παραμένει στη θέση του. Σύμφωνα με έρευνα των ΝΥΤ, ο Γκέιτς ήταν υποτιμητικός απέναντι στην τέως σύζυγό του σε συσκέψεις στην εταιρεία ενώ ριχνόταν σε γυναίκες υπαλλήλους του τόσο στη Microsoft όσο και στο ίδρυμά του.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, ο Γκέιτς σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, ίσως και περισσότερες, είχε ζητήσει ραντεβού από υπαλλήλους του αλλά τελικά απέτυχε και στις δύο φορές. Λέγεται μάλιστα ότι είχε παραστεί σε μια παρουσίαση το 2006 που έκανε γυναίκα εργαζόμενη της Microsoft από την οποία εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, σύμφωνα με πηγές των ΝΥΤ, που μόλις ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της έστειλε email προτείνοντάς της να βγουν για δείπνο. “Αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, προσποιήσου ότι δεν συνέβη ποτέ” της έγραψε στο ηλεκτρονικό του μήνυμα. Η γυναίκα πράγματι αισθάνθηκε άβολα, σύμφωνα με τους δύο ανθρώπους που έχουν επίγνωση του θέματος και μίλησαν στην εφημερίδα, και αποφάσισε να προσποιηθεί ότι όντως δεν είχε συμβεί κάτι. Ένα με δύο χρόνια μετά ο Γκέιτς ήταν σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Γκέιτς. Μαζί του ταξίδευε μία γυναίκα που εργαζόταν για το Ίδρυμα. Καθώς στεκόταν μαζί της στο κοκτέιλ πάρτι, χαμήλωσε τη φωνή του και της είπε “θέλω να σε δω. Θα δειπνήσεις μαζί μου;” σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Είπε επίσης ότι αισθάνθηκε αμήχανα αλλά γέλασε για να αποφύγει την απάντηση.

Έξι πρώην και νυν εργαζόμενοι της Microsoft είπαν ότι αυτά τα περιστατικά και άλλα πιο πρόσφατα, δημιουργούσαν μερικές φορές ένα άβολο εργασιακό περιβάλλον. Κάποιοι υπάλληλοι είπαν ότι αν και κατέκριναν τη συμπεριφορά του Γκέιτς δεν τη θεωρούσαν επιθετική καθώς δεν πίεζε τις γυναίκες να υποταχθούν στις προτάσεις του για χάρη της καριέρας τους και έδινε την αίσθηση ότι παραχωρούσε χώρο στις γυναίκες να απορρίψουν τις προτάσεις αυτές. Ο δισεκατομμυριούχος ήταν γνωστός για την άτσαλη προσέγγιση γυναικών μέσα και έξω από το γραφείο και η συμπεριφορά του πυροδότησε ευρύ σχολιασμό ανάμεσα στους υπαλλήλους σχετικά με την προσωπική του ζωή.

Ο Γκέιτς και η Μελίντα γνωρίστηκαν στη δουλειά. Πρακτικά εκείνος ήταν το αφεντικό της καθώς διοικούσε τη Microsoft ενώ εκείνη άρχισε να εργάζεται εκεί το 1987 ως διευθύντρια προϊόντων το έτος μετά που αποφοίτησε από το κολέγιο. Έζησαν το ρομάντσο τους στο γραφείο, φλέρταραν όταν έκαναν σύσκεψη και της ζήτησε να βγουν όταν τη συνάντησε στο πάρκινγκ της εταιρείας, σύμφωνα με τη Φρεντς Γκέιτς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ