Μπιλ Γκέιτς: Η απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια

“Τρέλα” χαρακτήρισε τις θεωρίες συνωμοσίας ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, δίνοντας τη δική του απάντηση στους αντιεμβολιαστές, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Όπως είναι γνωστό, ο Μπιλ Γκέιτς είναι φανατικός υποστηρικτής των εμβολίων, με την στάση του αυτή να έχει προκαλέσει πλήθος θεωριών ότι προσπαθεί να «παρακολουθεί» τους ανθρώπους μέσω των… τρυπημάτων. Πολλές από αυτές τις θεωρίες έχουν προωθηθεί στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα βρέθηκαν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Κατά κάποιο τρόπο, σου έρχεται να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό», σχολίασε ο Μπιλ Γκέιτς. «Εννοώ, θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές», υποστήριξε ενώ αποκάλυψε πως δέχεται φραστικές επιθέσεις από συνωμοσιολόγους στον δρόμο.

«Πρόσφατα κυκλοφορούσα έξω και μερικοί άνθρωποι μου φώναζαν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα» είπε.

Μπιλ Γκέιτς: Το διαζύγιο και η συνάντηση με τον Έπσταϊν 

Ο δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε και στη ζωή του μετά το διαζύγιο με τη Μελίντα Φρενς Γκέιτς, με την οποία ήταν παντρεμένος για 27 χρόνια. «Η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι, το τελευταίο έφυγε για το κολέγιο πριν από ένα χρόνο. Το διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά» σημείωσε. Ο γάμος τους έληξε εν μέσω δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση.

Τον Μάρτιο, η πρώην σύζυγός του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς συναντιόταν με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα, Τζέφρι Έπσταϊν. Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε μαζί του τις χαρακτήρισε «λάθος».

«Έκανα λάθος που συναντήθηκα με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Ξέρεις, ίσως το ένστικτό της της Μελίντα να ήταν πιο έντονο από το δικό μου. Οποιαδήποτε συνάντηση είχα μαζί του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σχεδόν συγχωρούσα την κακή του συμπεριφορά. Άρα, αυτό ήταν λάθος».

Η κόντρα με τον Έλον Μασκ

Στη συνέντευξή του στο BBC, ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την κόντρα του με αυτόν που τον εκθρόνισε από τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, που δεν είναι άλλος από τον Έλον Μασκ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Έλον Μασκ τον κατηγόρησε ότι «σορτάρει» τις μετοχές της Tesla σε μια προσπάθεια να βγάλει χρήματα στοιχηματίζοντας ότι η εταιρεία θα χάσει την αξία της. Μάλιστα, καταφέρθηκε εναντίον του και δημόσια στο Twitter.

«Δε χρειάζεται να είναι καλός μαζί μου», απάντησε ο Γκέιτς. Σχολιάζοντας την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, ανέφερε: «Ξέρετε, με τον Elon, πιστεύω είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο. Επομένως, τηρώ μια στάση αναμονής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ