Best seller το βιβλίο του Χίτλερ

Best seller το βιβλίο του Χίτλερ

Ανησυχία προκαλεί η στροφή του αναγνωστικού κοινού σε ναζιστικά κείμενα όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις της ηλεκτρονικής έκδοσης του αυτοβιογραφικού-πολιτικού βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ με τίτλο, «Ο Αγών μου» (Mein Kampf).

‘Όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Κρις Φαραόνε, η e-book έκδοση του βιβλίου τείνει να εξελιχθεί στην μεγάλη έκπληξη της αγοράς βιβλίου. «Πάνω από 100.000 χρήστες έχουν κάνει download σε δεκάδες διαφορετικές εκδόσεις του Mein Kampf που διακινούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο», υποστηρίζει ο Φαραόνε.

Στην Μεγάλη Βρετανία, η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου-με τιμή 99 σεντς-φιγουράρει στην δεύτερη θέση του chart με τα βιβλία πολιτικής επιστήμης, στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πωλήσεων, amazon.com.

Στον ίδιο ιστότοπο, σε έκδοση Elite Minds, το βιβλίο βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην κατηγορία των βιβλίων για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

«Οι πωλήσεις πάνε θαυμάσια. Το μόνο πρόβλημα στην προώθηση του βιβλίου είναι το ηθικό δίλλημα που αντιμετωπίζουν οι αναγνώστες», τονίζει ο εκδότης, Μάικλ Φορντ.

Ο Φαραόνε σημειώνει πως οι πωλήσεις της έντυπης έκδοσης του βιβλίου δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκφράζει την άποψη ότι ο αναγνώστης επιλέγει πιο εύκολα να κατεβάσει το βιβλίο στο i-pad ή το tablet του από το να το παραγγείλει ή να το αγοράσει σε κατάστημα.

 

Πηγή: guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ