Μπερνάρ Αρνό: O «Mr Louis Vuitton» ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος σε συνεργασία με Ρώσο ολιγάρχη

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της LVMH (Louis Vuitton) o Μπερνάρ Αρνό, ερευνάται για τις οικονομικές του συναλλαγές με έναν Ρώσο επιχειρηματία, δήλωσε την Παρασκευή στο CNN η εισαγγελία του Παρισιού, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με συναλλαγές στην Γαλλία, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα έπειτα από έκθεση της TRACFIN, της γαλλικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αντικείμενο της έρευνας είναι το κατά πόσον οι οικονομικές αυτές συναλλαγές με τον Ρώσο ολιγάρχη  θα μπορούσαν να συνιστούν ξέπλυμα χρήματος.

Το γραφείο του εισαγγελέα δεν έδωσε κανένα περαιτέρω σχόλιο “σχετικά  με τις συνεχιζόμενες έρευνες”. Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», επικαλούμενη την υπηρεσία οικονομικών πληροφοριών TRACFIN, γράφει ότι, το 2018, ο 55χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος Νικολάι Σαρκίσοφ, είχε αποκτήσει 14 κατοικίες από έναν μόνο πωλητή έναντι 16 εκατομμυρίων, σε μια περίπλοκη συμφωνία που αφορούσε εταιρείες με έδρα στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και την Κύπρο.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η καθαρή περιουσία του Arnault ύψους 164 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον καθιστά το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο πίσω, μόνο από τον Elon Musk.

Η LVMH είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, που περιλαμβάνει μάρκες πολυτελούς μόδας και ποτών, όπως η Louis Vuitton και η Moet & Chandon. Η εταιρία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του CNN για σχολιασμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ