Δημοσκόπηση ALCO: Πώς κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση – Η άποψή τους για τον Κασσελάκη

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. Προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση, το επιτελικό κράτος και για τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ καταγράφονται οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε ερώτηση για το επιτελικό κράτος, το 64% των ερωτηθέντων απαντά πως «δεν λειτουργεί», το 25% κρίνει πως «λειτουργεί», ενώ ένα 11% επιλέγει Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ.

Το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει πως «καθόλου» ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, τρεις μήνες μετά τις εκλογές, το 28% απαντά «λίγο», το 21% «αρκετά» και το 3% λέει «πολύ».

Σε σύγκριση με την πρώτη τετραετία της ΝΔ, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η απόδοση της κυβέρνησης τους τρεις πρώτους μήνες της δεύτερης τετραετίας είναι «χειρότερη» και το 24% «το ίδιο κακή», ενώ το 25% απαντά «το ίδιο καλή» και το 4% θεωρεί πως είναι «καλύτερη».

Σε ό,τι αφορά στην γνώμη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, το 40% έχει θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 90% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ. Αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ έχει το 52% των συμμετεχόντων στην έρευνα και το 5% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, το 25% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, θετική γνώμη για τον νέο πρόεδρο του κόμματος έχει το 58%.

Αρνητική γνώμη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα και το 19% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 33% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 79% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχει το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα και το 13% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά στις συσπειρώσεις των ψηφοφόρων, το ΚΚΕ προηγείται με 90%, ενώ ακολουθούν οι Σπαρτιάτες με 82% και στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση με 79%. Η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στο 77%, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο 67%, που είναι και το χαμηλότερο ποσοστό.

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι ψηφοφόροι του μετακινούνται προς το ΚΚΕ (ποσοστό 5%), το 3% προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ προς τη ΝΔ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 κατευθύνεται από ένα 2%.

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε ένα ποσοστό 5% από τους ψηφοφόρους της Πλεύσης Ελευθερίας, ποσοστό 4% από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και ένα 3% από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ