Ολυμπιακός – Μπαρτζώκας: «Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Βεζένκοφ, όχι για τον Σλούκα»

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Super Cup το βράδυ του Σαββάτου (30/9 στις 20:30), έπειτα από την επικράτησή του επί του Περιστερίου στον ημιτελικό  με 84-64. Ο  Γιώργος Μπαρτζώκας  στη συνέντευξη τύπου μίλησε για την νίκη της ομάδας του, αλλά και για την πιθανή συνάντηση με τον Κώστα Σλούκα σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός νίκησε στον δεύτερο ημιτελικό (20:30 ΕΡΤ3) τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Ήταν ένα παιχνίδι που δεν περιμέναμε ότι θα ήταν εύκολο και δεν ήταν. Το Περιστέρι έπαιξε πολλά παιχνίδια με πλήρες ρόστερ, όσον αφορά τη φόρμα τους ήταν ίσως η καλύτερη στην Ελλάδα με βάση το πώς παίζουν μαζί. Είχαμε τη δέουσα σοβαρότητα, τη δέουσα προσοχή στην άμυνα και την ομαδικότητα στην επίθεση για να πάρουμε το ματς.

Ο Φαλ πήρε τρία πεντάλεπτα, προσπαθούμε να αναρρώσουμε. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι και καλή επιτυχία. Το πιο σημαντικό είναι να βρεθούμε κοντά ο ένας στον άλλο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Άλλοι ήταν τραυματίες, άλλοι είναι καταπονημένοι από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στο πλάνο μας γιατί η χρονιά θα είναι μεγάλη. Έχουμε δύο ψηλούς σαν αυτούς κι αυτό είναι όνειρο. Δεν είχα ποτέ δίδυμο με τέτοιο μέγεθος.

Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Βεζένκοφ για εμάς, γιατί δεν πήγε στον Παναθηναϊκό. Θέλω να πω, ήταν όπως και ο Σλούκας πολύ σημαντικός για εμάς πέρυσι, έφυγε και πήγε στην Αμερική. Για τον Σλούκα, που έφυγε και πήγε στον ανταγωνιστή μας, συναισθηματικά δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα, ίσως να έχουμε και μεγαλύτερο κίνητρο”.

Νωρίτερα, στην κάμερα της ΕΡΤ, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε πως:  «Για την εποχή ήταν ένα καλό παιχνίδι. Πριν το ματς υπήρχε στο μυαλό μου ένα ερωτηματικό για το πώς θα συνεργαστούν οι παίκτες. Το Περιστέρι έδωσε δυνατά ματς προετοιμασίας, εμείς είχαμε προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς. Στο β’ μέρος ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά, το Περιστέρι που είναι μία επιθετική ομάδα έμεινε στους 64 πόντους. Πώς σταματήσαμε τον Χάντς; Έβαλε 24 πόντους, είναι πολύ καλό το παιδί, αν βρει ρυθμό βάζει δύσκολα σουτ»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ