Μπαράζ επιθέσεων της ουκρανικής αστυνομίας

Μπαράζ επιθέσεων της ουκρανικής αστυνομίας

Διαδοχικές επιθέσεις απώθησης των διαδηλωτών πραγματοποιούν οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας, προκειμένου να απομακρύνουν το πλήθος από την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η νέα επιχείρηση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε με τη ρίψη δεκάδων δακρυγόνων και αναισθητικών κροτίδων που δημιούργησαν αποπνικτικές συνθήκες στην ήδη πολύ βαριά ατμόσφαιρα στο κέντρο του Κιέβου.

Δεν έγινε γνωστό αν οι αντικαθεστωτικοί αντιστάθηκαν σθεναρά και αν υπήρξαν θύματα οι τραυματίες, καθώς στην αμέσως προηγούμενη αστυνομική επίθεση, όπως μετέδωσαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί τέσσερα άτομα.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ενημέρωσε ότι διαδηλωτές κατέσχεσαν όπλα στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, όταν εισέβαλαν σε στρατιωτική μονάδα.

Μετά τις συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις και τη ρίψη μολότοφ, περίπου 5.000 διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε στρατιωτικά κτίρια και κατόπιν κινήθηκαν προς τις αποθήκες πυρομαχικών όπου κατέσχεσαν άγνωστο αριθμό οπλισμού.

Πηγή φωτό: AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ