Μπαν Κι Μουν: Η Ελλάδα δικαιούται μεγαλύτερη υποστήριξη στο προσφυγικό

Άρχισε το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Κωνσταντινούπολης η διήμερη Ανθρωπιστική Σύνοδος του ΟΗΕ, όπου συμμετέχουν ηγέτες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η εναρκτήρια τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10:15 το πρωί. Θα ακολουθήσουν διάφορες εκδηλώσεις και συζητήσεις. Σε μία από αυτές, που έχει ως θέμα τον «αναγκαστικό εκτοπισμό», θα μιλήσει ο κ. Τσίπρας.

Στη σύνοδο εκτός από τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο εμίρης του Κατάρ Αλ Τανί και πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί εξωτερικών από 60 χώρες. Συμμετοχή υπό μορφήν αξιωματούχων και οργανισμών θα υπάρξει από συνολικά 165 χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία μετέχουν σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών.

Ο Μπαν Κι Μουν, σε δήλωση που έκανε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και επεσήμανε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε πως «γειτονικές χώρες που έχουν αναλάβει μεγάλη ευθύνη, δικαιούνται μεγαλύτερη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα».

Ο εκπρόσωπος της Συνόδου σε ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και περιμένουμε από τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο, να αναλάβουν δεσμεύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Η Τουρκία απειλεί την ΕΕ με αναστολή των συμφωνιών

Εκλογικό θρίλερ στην Αυστρία

FΑΖ: Μένει ή αποχωρεί ο Σόιμπλε;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ