Μπάιντεν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Ευρώπη κατά την επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενδέχεται να επισκεφθεί την Ευρώπη για να τιμήσει την επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές τους.

ΗΠΑ: Στέλνουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία – Οι εξηγήσεις Μπάιντεν

Η πληροφορία αυτή αναφέρθηκε πρώτα από το NBC και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από πηγές του CNN. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι το μελλοντικό ταξίδι του Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και δεν έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειές του.

Σύμφωνα με πηγή του CNN, ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού του Μπάιντεν μπορεί να είναι η Πολωνία. Ωστόσο, η πηγή ανέφερε ότι η πιθανότητα επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά μικρή, δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας.

ΗΠΑ: Σε δύσκολη θέση ο Μπάιντεν – Σάλος με τα νέα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Μπάιντεν επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και την Πολωνία για να εκφράσει έτσι την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία και τους συμμάχους της.

Σύμφωνα με το NBC, στην επέτειο της εισβολής, η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί επίσης να ανακοινώσει ένα νέο φιλόδοξο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ, BBC (ρωσική υπηρεσία) NBCnews, CNNi

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ