Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δυστυχώς οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα

 Tην εκτίμηση ότι δεν διαφαίνεται λύση στο Κυπριακό γιατί “δυστυχώς οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα”, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Μιλώντας στην Πάφο μετά το πέρας του αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε το πρωί στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεόφυτου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως ακούσαμε πολλές φορές και τους εκπροσώπους της Τουρκίας, αλλά και των Τουρκοκυπρίων, να μιλούν περί των πραγματικοτήτων, που υπάρχουν στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως οι πραγματικότητες δεν είναι άλλες από τα σπίτια, τις περιουσίες και τους τάφους των προγόνων μας. “Λένε ότι είναι δικά τους”, συνέχισε, προσθέτοντας πως δεν γίνεται να τους τα δώσουμε και διερωτήθηκε αν τέτοια λύση θέλει ο λαός μας. “Δεν πιστεύω”, είπε.

Ακολούθως σημείωσε πως η Τουρκία αυτή την στιγμή έχει εκλογές και εκτίμησε πως μάλλον θα σκληρύνει τη θέση της και “θα κάνει αρκετό λαϊκισμό”, με απώτερο σκοπό να κερδίσει ψήφους, όπως ανέφερε.  Πρόσθεσε ακόμη πως η Τουρκία δεν αναμένεται να βοηθήσει προς τη σωστή επίλυση. “Εμείς θέλουμε λύση που να ευεργετηθεί ο λαός, οι Έλληνες και οι Τούρκοι και όχι διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”, είπε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως αυτό γίνει αντιληπτό από τους πάντες και να σκληρύνουν τη θέση τους γιατί μόνο τότε θα πάψει η Τουρκία να διεκδικεί τα πάντα.

Πηγή:24h.com.cy

 

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Παυλόπουλου για το Kυπριακό και τον Eλληνισμό

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ