Αρχηγός ισραηλινού στρατού: «Η ευθύνη μας τώρα είναι να μπούμε στην Γάζα» – Χτύπημα με ρουκέτα σε έδρα του ΟΗΕ

Τα στρατεύματα στο βόρειο Ισραήλ, που παρατάσσονται σε θέσεις μάχης για την χερσαία επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας, επισκέφθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Χερζί Χαλεβί.

Πόλεμος στο Ισραήλ: 1.400 οι νεκροί από την επίθεση της Χαμάς – Στους 2.450 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

«Η ευθύνη μας τώρα είναι να μπούμε στην Γάζα. Να πάμε στα μέρη που η Χαμάς ετοιμάζεται, ενεργεία, σχεδιάζει, εκτοξεύει. Να τους επιτεθούμε παντού, σε κάθε διοικητή, σε κάθε πράκτορα. Να καταστρέψουμε υποδομές. Με μία λέξη: να κερδίσουμε», είπε στους στρατιώτες ο Χερζί Χαλεβί, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Και συνέχισε: «Θα κάνουμε κάτι μεγάλο, σημαντικό. Θα αλλάξουμε την κατάσταση για πολύ, πολύ καιρό… αυτή είναι μία σπουδαία αποστολή, ένα σπουδαίο προνόμιο. Να το κάνετε με αριστεία. Το κράτος του Ισραήλ, οι κάτοικοι του νότου, όλοι βασίζουν την εμπιστοσύνη τους σε εσάς».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επίθεση σε στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ – Η Χαμάς εκτόξευσε 20 ρουκέτες

Χτύπημα με ρουκέτα στην έδρα των κυανοκράνων του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο

Η έδρα των κυανοκράνων του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο επλήγη από ρουκέτα, ανακοίνωσε η Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών τονίζοντας ότι υπάρχει κλιμάκωση στην ανταλλαγή πυρών στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο.

«Η έδρα μας στην Νακούρα χτυπήθηκε από ρουκέτα και προσπαθούμε να εξακριβώσουμε την προέλευσή της», ανακοίνωσε η Unifil, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Ισραήλ: Εκκενώνεται το Σντερότ ενόψει της χερσαίας επιχείρησης του στρατού στη Γάζα

«Οι επιθέσεις κατά αμάχων ή κατά του προσωπικού του ΟΗΕ συνιστούν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και μπορούν να αποτελούν εγκλήματα πολέμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μπλίνκεν: Κανείς δεν πρέπει να ρίξει λάδι στην φωτιά

Οι αραβικές χώρες που επισκέφτηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν αυτήν την εβδομάδα είναι «αποφασισμένες ότι η σύρραξη δεν θα διευρυνθεί», όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος αναχωρώντας από το Κάιρο με κατεύθυνση το Ισραήλ.

«Κανείς δεν πρέπει να ρίξει λάδι στην φωτιά αλλού», είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών της ώρα που οι συγκρούσεις στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο δημιουργούν ανησυχίες για την διεύρυνση του πολέμου. «Οι αραβικές πρωτεύουσες που επισκέφθηκα χρησιμοποιούν τα δικά τους κανάλια για να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε ο Αντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ότι πιστεύει πως θα επιτευχθεί η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα, όρος εκ των ως ουκ άνευ που έχει θέσει η Αίγυπτος για να επιτρέψει την έξοδο των Αμερικανών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Αντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε επίσης ότι διόρισε τον βετεράνο της αμερικανικής διπλωματίας στην Μέση Ανατολή Ντέιβιντ Σάτερφιλντ απεσταλμένο για την βοήθεια προς την Γάζα. «Θα βρίσκεται επί τόπου στο Ισραήλ ήδη από αύριο για να συντονίσει» την μεταφορά της βοήθειας, είπε.

«Η Ράφα θα ανοίξει. Εφαρμόζουμε με τον ΟΗΕ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ μηχανισμό για την συγκέντρωση της βοήθειας που προορίζεται για όσους την έχουν ανάγκη», πρόσθεσε. Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει σταλεί από πολλές χώρες συσσωρεύεται εδώ και πολλές ημέρες στο Σινά, χωρίς να μπορεί να περάσει στην Γάζα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες συμφωνία για την έξοδο των Αμερικανών πολιτών από την Γάζα, αλλά η Αίγυπτος κρατά κλειστό το πέρασμα της Ράφα προς την Γάζα απαντώντας ότι δεν μπορεί να χρησιμεύσει αποκλειστικά για την έξοδο των ξένων πολιτών.

Κανείς δεν θα φύγει, όσο η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα, που συγκεντρώνεται στο Σινά δεν θα έχει άδεια να περάσει στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ