Αποστολή στο Ισραήλ: Βίντεο – ντοκουμέντα από τη δράση της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Αργά το βράδυ ο Ισραηλινός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντα, που όπως λέει, αποδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποίησαν το νοσοκομείο Αλ Σίφα ως το σημείο υποδοχής των ομήρων παράλληλα με το κέντρο διοίκησης που είχαν στήσει.

Γάζα: Η Χαμάς αναφέρει ότι συμφωνήθηκε η κατάπαυση πυρός – Διαψεύδει το Ισραήλ

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Ισραηλινός Στρατός – IDF και το συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – ISA, έδωσαν στη δημοσιότητα νέα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν από τον IDF και την Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ μετά την κατάληψη του νοσοκομείου από τους Ισραηλινούς Στρατιώτες.

ΒΙΝΤΕΟ: Επιδρομή της Χαμάς σε βενζινάδικο – Πυροβολούν την πόρτα για να την σπάσουν

Τα ντοκουμέντα που δίνουν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι το Νοσοκομείο Shifa χρησιμοποιήθηκε ως τρομοκρατική υποδομή στην οποία οι τρομοκράτες της Χαμάς πήραν ομήρους το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Παρουσιάζονται επίσης νέες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου της δεκανέα Noa Marciano.

Στην τεκμηρίωση των ντοκουμέντων με τη βοήθεια του ISA, τρομοκράτες της Χαμάς φαίνονται το Σάββατο 7 Οκτωβρίου να μεταφέρουν βίαια ομήρους, έναν άμαχο από το Νεπάλ και έναν άμαχο Ταϊλανδό, που απήχθησαν από το ισραηλινό έδαφος. Μέσα στην περιοχή του Νοσοκομείου Σίφα φαίνονται επίσης οχήματα των Ισραηλινών που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της δολοφονικής σφαγής.

Ισραήλ: Έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με τούνελ της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χρησιμοποίησε το συγκρότημα του νοσοκομείου Σίφα την ημέρα της σφαγής ως τρομοκρατική υποδομή.

Αυτά τα ευρήματα προστίθενται σε προηγούμενα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σχετικά με τη χρήση της περιοχής του νοσοκομείου από τη Χαμάς ως υποδομής για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες με συστηματικό και συνεχή τρόπο.

Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο  από το Νοσοκομείο Σίφα από την ημέρα της απαγωγής, 7 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ 10:42 και 11:01 π.μ., όπου φαίνονται όμηροι που απήχθησαν από ισραηλινό έδαφος περικυκλωμένοι από ένοπλους τρομοκράτες της Χαμάς. Ο ένας από τους ομήρους είναι τραυματίας και μεταφέρεται σε κρεβάτι νοσοκομείου και ο άλλος περπατά. Οι όμηροι, ένας Νεπαλέζος και ένας Ταϊλανδός πολίτης, στα έγγραφα είναι γνωστοί και πληροφορίες για το θέμα έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες Αρχές.

Δείτε φωτογραφίες των ομήρων που μεταφέρονται μέσα στο Νοσοκομείο Σίφα:

Ταυτόχρονα δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες οχημάτων του Ισραηλινού Στρατού που βρίσκονται στην περιοχή του Νοσοκομείου Shifa:

Πριν από λίγες ημέρες, τα πτώματα της καρκινοπαθούς Yehudit Weiss και της δεκανέα CPL Noa Marciano, που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου, επεστράφησαν στο Ισραήλ. Μετά τις πληροφορίες της ISA, στρατιώτες των IDF εντόπισαν τα πτώματα των Noa και Yehudit σε διαφορετικά κτίρια κοντά στο νοσοκομείο Shifa.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχης Elad Tzuri, περιγράφει τις επιχειρήσεις των στρατιωτών που βρήκαν το σώμα της δεκανέα Noa Marciano:

Δείτε infographic με τις τοποθεσίες όπου βρέθηκαν τα πτώματα των Yehudit Weiss και CPL Noa Marciano:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ