Αποστολή στο Ισραήλ: Ψάχνουν τα κρησφύγετα της Χαμάς με τους ομήρους – Εικόνες από το νοσοκομείο Σίφα

Ο Ισραηλινός Στρατός – IDF έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες – ντοκουμέντο με τις υποδομές της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Σίφα, το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν ασπίδα ενάντια στους βομβαρδισμούς. Ταυτόχρονα σε μια μάχη με τον χρόνο οι στρατιώτες του IDF προσπαθούν να εντοπίσουν τα κρησφύγετα με τους ομήρους που κρατούν οι τρομοκράτες μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

41 ημέρες μετά το αιματοκύλισμα της 7ης Οκτωβρίου με τους 1.200 νεκρούς, οι τρομοκράτες της Χαμάς συνεχίζουν να κρατούν 239 ομήρους Ισραηλινούς και ξένους υπηκόους χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσοι από αυτούς βρίσκονται εν ζωή.

Ο Ισραηλινός Στρατός έχει καταφέρει να μπει στη φωλιά του φιδιού, στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, εκεί όπου η ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε χτίσει ένα υπόγειο στρατηγείο χρησιμοποιώντας τους ασθενείς και τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα.

Χθες, στις 7.00 το βράδυ έληξε το τελεσίγραφο προς την Χαμάς να παραδοθούν όλοι όσοι έχουν βρει καταφύγιο στο νοσοκομείο τη στιγμή που οι Ισραηλινοί στρατιώτες ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε χώρο του νοσοκομείου ή των υπόγειων που έχει πρόσβαση για τον εντοπισμό κάποιων εκ των ομήρων.

Ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης, όπλα και τεχνολογικά μέσα που βρέθηκαν στο κτίριο μαγνητικής τομογραφίας του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας εντόπισε ο Στρατός, που τα κατέγραψε στην καμερα.

Οι στρατιώτες του IDF συνεχίζουν την στοχευμένη επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο νοσοκομείο Σίφα. Διεξάγουν έρευνες για υποδομές και εξοπλισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Καθώς οι στρατιώτες μπήκαν στο συγκρότημα του νοσοκομείου, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με πολλούς τρομοκράτες τους οποίους εξουδετέρωσαν κατά τη διάρκεια μαχών.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια ερευνών σε ένα από τα τμήματα του νοσοκομείου, τα στρατεύματα εντόπισαν ένα δωμάτιο με τεχνολογικά μέσα, μαζί με στρατιωτικό και μαχητικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση.

Σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου, οι στρατιώτες εντόπισαν ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης και τεχνολογικά μέσα που ανήκουν στη Χαμάς, γεγονός που δείχνει ότι η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί το νοσοκομείο για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Τα τεχνολογικά στοιχεία και οι εκτενείς πληροφορίες πληροφοριών που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν για πλήρη έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές.

Οι IDF συνεχίζουν να επιχειρούν στο νοσοκομειακό συγκρότημα, ενώ συγκεντρώνουν πληροφοριες για τις κινήσεις της Χαμάς και παράσχουν προστασία από τρομοκράτες στο ιατρικό προσωπικό και στους πολίτες που βρίσκονται εκεί.

Βίντεο από το εσωτερικό του νοσοκομείου με έναν εκπρόσωπο του IDF, Αντισυνταγματάρχη (απ.) Jonathan Conricus:

Δείτε την περιγραφή ενός αξιωματικού από τη Διοίκηση Συντονισμού και Συνδέσμου:

Βίντεο με τα όπλα και τα τεχνολογικά μέσα που εντόπισαν τα στρατεύματα του IDF μέσα στο νοσοκομείο:

Φωτογραφίες:

Στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σίφα αλλά και τα ευρήματα των Ισραηλινών δυνάμεων αναφέρθηκε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη συνάντηση που είχε στο _Kirya_ στο Τελ Αβίβ, με τον συντονιστή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και τον Αναπληρωτή Σύμβουλο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, Brett McGurk.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η απελευθέρωση του νοσοκομείου Σίφα από τον έλεγχο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς δείχνει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να πάει οπουδήποτε για να νικήσει πλήρως τη Χαμάς.

Ο Νετανιάχου και ο απεσταλμένος του Προέδρου συζήτησαν το εύρος των θεμάτων που αφορούν τον πόλεμο, ενώ έδωσαν έμφαση στην απελευθέρωση των ομήρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ