5 θρεπτικά ροφήματα για να χάσεις κιλά πιο γρήγορα – Συνταγές

Υπάρχουν ροφήματα που εάν καταναλωθούν νωρίς το πρωί μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό σας και να σας βοηθήσουν στην γρήγορη απώλεια βάρους.

Αυτά τα ροφήματα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενισχύουν την καύση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Ωστόσο να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική ρουτίνα προπόνησης για να έχετε σωστά αποτελέσματα.

5 ροφήματα που καταναλώνονται το πρωί και βοηθούν στην απώλεια βάρους

  • Μηλόξυδο με λεμόνι
  • Τζίντζερ με κουρκουμά
  • Πράσινο τσάι και πιπέρι καγιέν
  • Αλόη με χυμό λεμόνι
  • Μορίνγκα με σιταρόχορτο

Μηλόξυδο με λεμόνι

Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας ωμό, αφιλτράριστο μηλόξυδο με μία κουταλιά της σούπας φυσικό χυμό λεμονιού και λίγη κανέλα. Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό σφηνάκι και πιείτε το γρήγορο. Το μηλόξιδο είναι γνωστό ότι ενισχύει τον μεταβολισμό και μειώνει την όρεξη, ενώ το λεμόνι με την βιταμίνη C και η κανέλα βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Τζίντζερ με κουρκουμά

Ετοιμάστε αυτό το ρόφημα ανακατεύοντας περίπου 2 εκατοστά καθαρισμένο φρέσκο τζίντζερ με ένα φρέσκο κομμάτι ρίζας κουρκουμά (2 εκατοστά), τον χυμό μισού λεμονιού, μια πρέζα μαύρο πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι. Αφού ανακατέψετε, στραγγίστε το μείγμα και καταναλώστε το. Το τζίντζερ και ο κουρκουμάς διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και υποστηρίζουν την πέψη, βοηθώντας στον έλεγχο του βάρους. Η προσθήκη μαύρου πιπεριού ενισχύει την απορρόφηση της δραστικής ένωσης του κουρκουμά, της κουρκουμίνης.

Πράσινο τσάι και πιπέρι καγιέν

Βάλτε ένα φακελάκι πράσινο τσάι σε ζεστό νερό και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέστε μια πρέζα πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε καλά. Πιείτε αυτό το σφηνάκι πριν ή παράλληλα με τα γεύματά σας. Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στην καύση λίπους. Η περιεκτικότητα σε καψαϊκίνη του πιπεριού καγιέν μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των θερμίδων που καίτε και την μείωση της όρεξης.

Αλόη με χυμό λεμόνι

Αφαιρέστε το τζελ από ένα φρέσκο φύλλο αλόης και ανακατέψτε το με το χυμό ενός λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Η αλόη περιέχει ενώσεις που υποστηρίζουν την πέψη και την αποτοξίνωση του οργανισμού. Το λεμόνι παρέχει βιταμίνη C και βοηθά στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος.

Μορίνγκα με σιταρόχορτο

Γι’ αυτό το ρόφημα χρειάζεστε ένα κουταλάκι του γλυκού μορίνγκα σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού σιταρόχορτο σε ένα φλιτζάνι νερό. Μόλις ομογενοποιηθεί καλά, σουρώνουμε το μείγμα και το καταναλώνουμε σαν σφηνάκι. Η μορίνγκα και το σιταρόχορτο είναι γνωστά για την αποτοξίνωση του οργανισμού και την τόνωση του μεταβολισμού.

Προσοχή στις ποσότητες

Εάν έχετε οποιαδήποτε δυσανεξία ή πρόβλημα υγείας θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας για το εάν επιτρέπετε να καταναλώσετε τα παραπάνω ροφήματα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μην το παρακάνετε. Τα παραπάνω συστατικά, όπως η μορίνγκα είναι γνωστές υπερτροφές και δεν χρειάζεται να καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες για να δείτε αποτελέσματα στον οργανισμό σας.

Πηγή: FOXreport.gr

Έχετε σκύλο; Αυτό το ξεκαρδιστικό βίντεο δείχνει γιατί δεν πρέπει να αναπνέετε βαριά

Τα 10 καλύτερα παιχνίδια για να παίξετε στο Netflix

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ