Αποστολή στο Ισραήλ: Όλα έτοιμα για τη χερσαία επιχείρηση στην Γάζα

Σε διάγγελμά του αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι η χερσαία επιχείρησή του Ισραήλ στην Γάζα θα γίνει ενώ χαρακτήρισε τα μέλη της Χαμάς ως νεκρούς που προς το παρόν προχωρούν στη Γη.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παλαιστίνια δημοσιογράφος σκοτώθηκε έπειτα από αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας εκστρατείας για την ύπαρξή μας. Έχουμε θέσει δύο στόχους γι’ αυτόν τον πόλεμο: Να εξαλείψουμε τη Χαμάς καταστρέφοντας τις στρατιωτικές και κυβερνητικές της ικανότητες και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να φέρουμε τους αιχμαλώτους μας στο σπίτι. Όλοι οι τρομοκράτες της Χαμάς είναι νεκροί που περπατούν – πάνω από το έδαφος, κάτω από το έδαφος, έξω από την Γάζα».

Ισραήλ: Βομβάρδισε στόχο στο Λίβανο ανταποδίδοντας εκτόξευση πυραύλου

Με αυτά τα λόγια ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε χθες αργά το βράδυ ότι η χερσαία επιχείρηση στην λωρίδα της Γάζας όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί αλλά θα τερματιστεί όταν ο ισραηλινός στρατός έχει εξαλείψει και τον τελευταίο θύλακα του τρομοκρατικού δικτύου της Χαμάς.

«Ετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή. Δεν θα αναφέρω πότε, πώς ή πόσο, ούτε τις γενικές εκτιμήσεις που λαμβάνουμε υπόψιν, οι περισσότερες από τις οποίες είναι άγνωστες στο κοινό, και έτσι πρέπει να είναι, προκειμένου να προστατεύσουμε καλύτερα τις ζωές των στρατιωτών μας» ανέφερε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, καταλήγοντας:

«Θα ήθελα να είμαι σαφής. Το χρονοδιάγραμμα της δράσης του IDF θα καθοριστεί ομόφωνα από το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο, μαζί με τον Αρχηγό του Επιτελείου του IDF».

Αγωνία για τους ομήρους

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τους περίπου 220 ομήρους, 50 εκ των οποίων έχουν διπλή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Jewish News, το σχέδιο περιλαμβάνει δυο φάσεις, κατά τις οποίες θα περάσει στην Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ θα επιτραπεί η έξοδος από την περιοχή ηγετικών στελεχών της Χαμάς, που δεν ενεπλάκησαν σε φόνους Ισραηλινών, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Το επεξεργάζεται ένας Αμερικανό-Ισραηλινός επιχειρηματίας μαζί με τον Λευκό οίκο και περιλαμβάνει όχι μόνο την απελευθέρωση των περίπου 220 ομήρων αλλά και την επιστροφή των σορών νεκρών Ισραηλινών στρατιωτών που κρατά η Χαμάς από την προηγούμενη κρίση το 2014.

Στην πρώτη φάση, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα επιχειρηθεί να επιτραπεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που θα περιλαμβάνει ιατρικές προμήθειες, παιδικές τροφές και είδη πρώτης ανάγκης για μωρά σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση των 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα.

Η δεύτερη φάση προβλέπει την απελευθέρωση των υπολοίπων ομήρων με αντάλλαγμα την από τη Λωρίδα της Γάζας ηγετικών στελεχών της Χαμάς, που δεν ενεπλάκησαν στους φόνους Ισραηλινών στις 7 Οκτωβρίου, διά θαλάσσης ή μέσω του περάσματος της Ράφα.

Αυτό ιστορικά είχε ξαναγίνει το 1982, όταν επέτρεψε το Ισραήλ στην ηγεσία της PLO και στον Γιάσερ Αραφάτ να φύγουν από τον Λίβανο. Οι περισσότεροι είχαν εγκατασταθεί τότε στην Τυνησία.

Νέο βίντεο

Ο Ισραηλινός Στρατός – IDF έδωσε στη δημοσιότητα αργά τη νύχτα  ακυκλοφόρητα πλάνα από τις επιχειρήσεις μάχης της μονάδας ειδικών δυνάμεων Shaldag στο κιμπούτς Be’eri και τη διάσωση των κατοίκων του Κιμπούτς

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της μάχης κατά των τρομοκρατών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που εισέβαλαν στο Ισραήλ, δυνάμεις της Μονάδας Shaldag εντόπισαν ένα όχημα με κλειστή καρότσα  που κατευθυνόταν προς την πύλη εισόδου στο Kibbutz Be’eri.

Το βίντεο αποκαλύπτει τη δραστηριότητα των στρατιωτών της Μονάδας Shaldag που πυροβόλησαν κατά του οχήματος των τρομοκρατών, σκοτώνοντας τον οδηγό που στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Οι στρατιώτες της μονάδας σκότωσαν στη συνέχεια τους άλλους τρομοκράτες στην καρότσα που προσπάθησαν να διαφύγουν. Παράλληλα με τις αντιτρομοκρατικές ενέργειες, στα πλάνα μπορείτε να δείτε ειδικές δυνάμεις του IDF να διασώζουν τους κατοίκους του Be’eri.

Δείτε πλάνα από τη μάχη της μονάδας Shaldag στο κιμπούτς Be’eri και τη διάσωση των κατοίκων του κιμπούτς από στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του IDF:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ