Συντάξεις Νοεμβρίου: Ποια ταμεία πληρώνουν σήμερα

Από σήμερα θα δουν τα χρήματα των συντάξεων για τον μήνα Νοέμβριο πολλοί ασφαλισμένοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Πρόκειται για όσους ανήκουν στα ταμεία μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ)  αλλά θα δοθούν και οι συντάξεις e-ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους που είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί & μη μισθωτοί) από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016). Παράλληλα επισημαίνεται πως σήμερα ο e-ΕΦΚΑ  θα δώσει για την καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2023 το συνολικό ποσό των 1.066.074.960 ευρώ σε 2.336.995 δικαιούχους.

Τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών και οι συντάξεις του Δημοσίου. Ωστόσο τα χρήματα των συντάξεων αυτών αναμένεται να πιστωθούν από την Παρασκευή το απόγευμα στους δικαιούχους

Εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ: Έως αύριο η πληρωμή του

Ο e-EΦΚΑ θα πληρώσει έως αύριο, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου  21,7 εκατ. ευρώ σε 1.000 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. Υπενθυμίζεται πως το εφάπαξ δεν έχει κρατήσεις, καταβάλλεται στο ακέραιο. Ωστόσο γίνεται παρακράτηση μόνο όταν υπάρχουν:

α) οφειλές στην εφορία (παρακράτηση μέχρι ποσοστού 50% της παροχής),

β)δανείου στο ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ (ποσό, σύμφωνα με την σχετική σύμβαση χορήγησης του δανείου και

γ) οφειλής εισφορών προς τον e-ΕΦΚΑ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ