Αποστολή Ισραήλ: Σοκ και δέος τη νύχτα στη Γάζα – ΒΙΝΤΕΟ

Έγινε η νύχτα – μέρα από τους βομβαρδισμούς στην Γάζα με το ισραηλινό πυροβολικό να σφυροκοπά ανελέητα θέσεις κυρίως στην Μπεΐτ Χανούν και Τζαμπαλίγια. Ταυτόχρονα ανακαλύπτονται συνεχώς νέες υποδομές της Χαμάς.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Χθες το βράδυ η νύχτα έγινε μέρα στην βόρεια Γάζα από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού πυροβολικού. Από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα δεν σταμάτησε να βρέχει όλμους βίδες και βόμβες στη βόρεια Γάζα, στην Τζαμπαλιγια και την Μπεΐτ Χανουν.

Είχε προηγηθεί στις 18:00 το απόγευμα ένα μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ και θα προάστια. Πάνω από 20 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την βόρεια Γάζα.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς επιμένουν χρησιμοποιώντας το υπόγειο δίκτυο των τούνελ που έχουν κατασκευάσει τα προηγούμενα χρόνια, να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, 42 ημέρες μετά το μακελειό της 7 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα το απόγευμα

Ρουκέτες κάτω από το κρεβάτι ενός παιδιού ανακαλύφθηκαν από στρατεύματα που ερευνούσαν το σπίτι ενός τρομοκράτη της Χαμάς στο Μπέιτ Χανούν.

Μέρος της στρατηγικής ανθρώπινης ασπίδας της Χαμάς είναι η ενσωμάτωση της τρομοκρατικής υποδομής σε μέρη όπου, όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες χρειάζεται να επιχειρήσουν εκεί, η απλή παρουσία τους να φαίνεται «παράνομη». Αυτό είναι το παιχνίδι δημοσίων σχέσεων πίσω από τα όπλα τους όπως στις αίθουσες μαγνητικής τομογραφίας των νοσοκομείων που επίσης βρέθηκαν όπλα όπως υποστηρίζει ο IDF.

Επίσης, στην ίδια περιοχή, δεκάδες βλήματα όλμου φέρεται να εντόπισαν άντρες του Ισραηλινού Στρατού να είναι κρυμμένα από τους τρομοκράτες της Χαμάς σε ένα νηπιαγωγείο.

Ανάσα ζωής…

Παράλληλα στην νότια Γάζα οι ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια είναι πολύ μεγάλες, κυρίως σε τρόφιμα και φάρμακα αλλά και σε καύσιμα για την παροχή ρεύματος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μερική «παύση πυρός» για σήμερα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας: θα εφαρμόσει δυτικά της Ράφα για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την εισαγωγή 2 βυτιοφόρων πετρελαίου την ημέρα, που σύμφωνα με τους Παλαιστινίους αρκούν για την κάλυψη του 18% των αναγκών για την παραγωγή ρεύματος.

Η ΜΚΟ Human Rights Watch προειδοποιεί για την εξάπλωση της χολέρας και του τύφου στη Γάζα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ