Αποστολή Ισραήλ: Η βόρεια Γάζα στην μέγγενη του Ισραηλινού Στρατού – ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού – IDF σε νέες δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η βόρεια Γάζα όπως και η πόλη θα τεθούν υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων, υποδεικνύοντας νέους δρόμους διαφυγής των αμάχων.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανϊτης

«Καλούμε τους πολίτες της Βόρειας Γάζας να κινηθούν προς τα νότια. Θα το επιτρέψουμε μέσω διαδρόμων. Πέρα από το Wadi Aza, προς τα νότια, σε μια ασφαλέστερη περιοχή» ανακοίνωσε σε δηλώσεις του αργά το βράδυ ο Εκπροσωπος του Ισραηλινού Στρατού – IDF, υποναύαρχος Ντανιελ Χαγκαρι.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε την επόμενη φάση των χερσαίων επιχειρήσεων στην Γάζα: «Θα δράσουμε δυναμικά στην πόλη της Γάζας και στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε εναντίον οποιουδήποτε τρομοκράτη σε κάθε τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Κατά την διάρκεια των χθεσινών επιχειρήσεων οι ισραηλινές δυνάμεις υπό τη διοίκηση της Ταξιαρχίας Givati ​​επιχείρησαν σε στρατιωτικό προπύργιο της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Όπως ανακοίνωσε ο IDF, τα στρατεύματα σκότωσαν περίπου 50 τρομοκράτες. Παράλληλα, χερσαία στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζουν και διευρύνουν τις επιχειρήσεις τους.

Το στρατιωτικό οχυρό βρίσκεται στη δυτική Jabaliya και χρησιμοποιήθηκε από τον Διοικητή του τάγματος Jabaliya της Χαμάς για εκπαίδευση και εκτέλεση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Η περιοχή περιέχει θέσεις βολής, τούνελ που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες ως πέρασμα προς την ακτή και μεγάλο απόθεμα όπλων που χρησιμοποιούσαν για τα χτυπήματα τους.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας στο στρατιωτικό οχυρό, οι στρατιώτες σκότωσαν αρκετούς τρομοκράτες κατά τη διάρκεια της μάχης και ένα αεροσκάφος του IDF σκότωσε επιπλέον τρομοκράτες. Οι δυνάμεις στην περιοχή κατέστρεψαν εισόδους σε σήραγγες, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Επιπλέον, οι στρατιώτες εντόπισαν

Infographic από εναέρια πλάνα από το στρατιωτικό προπύργιο της Χαμάς:

Βίντεο από τα χτυπήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας στο στρατιωτικό προπύργιο της Χαμάς:

Νεκρός ο Υπαρχηγός της Χαμάς 

Ο ένας από τους υπαρχηγούς της Χαμάς που ευθύνονται για το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου είναι νεκρός.

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραηλινού Στρατού, ενεργώντας από τις υπηρεσίες πληροφοριών της ISA, σκότωσαν τον Ιμπραήμ Μπιάρι, τον Διοικητή του Κεντρικού Τάγματος Τζαμπαλίγια της Χαμάς.

Ο Μπιάρι σύμφωνα με τον IDF ήταν ένας από τους ηγέτες που ήταν υπεύθυνοι για την αποστολή τρομοκρατών “Nukbha” στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσουν τη δολοφονική τρομοκρατική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. Πολλοί τρομοκράτες της Χαμάς χτυπήθηκαν στην επίθεση.

Ο Biari επέβλεπε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από την είσοδο του Ισραηλινού Στρατού.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για την αποστολή των τρομοκρατών που πραγματοποίησαν την τρομοκρατική επίθεση του 2004 στο λιμάνι Ashdod στο οποίο δολοφονήθηκαν 13 Ισραηλινοί, και ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ και την προώθηση πολλών επιθέσεων κατά του IDF, τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η εξάλειψή του πραγματοποιήθηκε ως μέρος μιας ευρείας κλίμακας χτυπήματος εναντίον τρομοκρατών και τρομοκρατικών υποδομών που ανήκαν στο Κεντρικό Τάγμα Τζαμπαλίγια, το οποίο είχε αναλάβει τον έλεγχο πολιτικών κτιρίων στην πόλη της Γάζας. Το χτύπημα κατέστρεψε τη διοίκηση και τον έλεγχο της Χαμάς στην περιοχή, καθώς και την ικανότητά της να κατευθύνει τη στρατιωτική δραστηριότητα εναντίον στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού που δρούσαν σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, ένας μεγάλος αριθμός τρομοκρατών που ήταν μαζί με τον Biari σκοτώθηκε. Η υπόγεια τρομοκρατική υποδομή που ήταν ενσωματωμένη κάτω από τα κτίρια, που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες, κατέρρευσε επίσης μετά το χτύπημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ