Αποκαλύψεις για τον πιλότο που προσπάθησε να ρίξει αεροπλάνο με 80 επιβάτες – Υπέστη «ψυχική κατάρρευση»

Νέες αποκαλύψεις για την πτήση της Alaska Airlines με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο, που άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όταν ένας 44χρονος πιλότος, εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να θέσει εκτός λειτουργίας τους κινητήρες.

Ο πιλότος της Alaska Airlines που προσπάθησε να κλείσει τους κινητήρες του αεροσκάφους φέρεται να υπέστη «ψυχική κατάρρευση» στον αέρα, όπως αναφέρει η New York Post. Οι γείτονές του δεν μπορούν να το πιστέψουν και τον χαρακτηρίζουν ως έναν τρυφερό πατέρα και αφοσιωμένο σύζυγο.

Ο Τζόζεφ Έμερσον, 44 ετών, που βρισκόταν στο πιλοτήριο της πτήσης από την Ουάσιγκτον προς το Σαν Φρανσίσκο την Κυριακή, ήταν εκτός υπηρεσίας. Φέρεται να προσπάθησε να κλείσει τους κινητήρες και να ενεργοποιήσει το σύστημα πυρόσβεσης στο αεροπλάνο – μια κίνηση που θα διέκοπτε τα καύσιμα στους κινητήρες και τελικά θα οδηγούσε στην πτώση του αεροσκάφους.

Ο πιλότος και ο υπεύθυνος της πτήσης κατάφεραν να συγκρατήσουν τον Έμερσον και στη συνέχεια πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου το πλήρωμα πτήσης ενημέρωσε τους 83 επιβάτες για το τι είχε συμβεί, χωρίς περιστροφές.

«Η αεροσυνοδός είπε από το μικρόφωνο «Είχε ψυχική κατάρρευση. Έπρεπε να τον κατεβάσουμε αμέσως από το αεροπλάνο», ανέφερε ο επιβάτης Aubrey Gavello στο ABC News.

Αποκαλύψεις για τον πιλότο που προσπάθησε να ρίξει αεροπλάνο με 80 επιβάτες

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πιλότος που προσπάθησε να ρίξει το αεροπλάνο

Η Alaska Airlines επιβεβαίωσε το περιστατικό, σημειώνοντας ότι δεν έμεινε το αεροπλάνο στο σκοτάδι και ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα προσγειώθηκαν με ασφάλεια.

Ο Έμερσον τέθηκε υπό κράτηση κατά την προσγείωση και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, όπως αυτές για 83 απόπειρες δολοφονίας.

Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών, ζει στο Pleasant Hill λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικά, ανησυχητικά νέα», είπε η γειτόνισσα του Karen Yee στη Daily Mail. «Είναι εξαιρετικοί γείτονες. Είναι ένας φανταστικός πατέρας. Παίζει με τα παιδιά όλη την ώρα. Είναι πολύ φιλικός. Είναι απλά ένας υπέροχος τύπος.

«Έχουμε έναν γιο με ειδικές ανάγκες και είναι πολύ καλός μαζί του». είπε ο Yee. «Δεν μπορούσαμε να τον φανταστούμε να κάνει κάτι για να βλάψει κάποιον».

Ένας άλλος γείτονας, ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας Λου Ρόσι, είπε ότι αυτός και ο Έμερσον συχνά μιλούσαν για αεροπλάνα και κινητήρες τζετ.

Αποκαλύψεις για τον πιλότο που προσπάθησε να ρίξει αεροπλάνο με 80 επιβάτες

«Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να εγγυηθώ για τον χαρακτήρα του», είπε ο Rossi. «Τον βοήθησα να κάνει πράγματα γύρω από το σπίτι του. Κάνει πολλά πράγματα με τα παιδιά του. Δεν μπορώ να πω ούτε μια λέξη που θα ήταν υποτιμητική απέναντί του».

«Έβλεπα τις ειδήσεις όλη την ώρα και βλέπω πράγματα να συμβαίνουν σε γειτονιές όπου οι άνθρωποι λένε ότι δεν μπορούσαν ποτέ να πιστέψουν ότι κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο».

«Το μόνο που μπορούσα να σας πω είναι ότι είναι ένας πολύ καλός άντρας και η σύζυγός του Σάρα είναι μια πολύ ωραία κυρία, και ποτέ, ούτε καν από απόσταση, με έκαναν να σκεφτώ κάτι αρνητικό για αυτούς», είπε.

Η The Post δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με την σύζυγο του Έμερσον, Σάρα.

Η πτήση είχε αναχωρήσει από το Έβερετ της Ουάσιγκτον γύρω στις 5:30 μ.μ. και έκανε την αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον ,περίπου μία ώρα αργότερα. Το αεροπλάνο ταξίδευε περίπου στα 35.000 πόδια, σύμφωνα με στοιχεία πτήσης. Ο Έμερσον κρατείται στο κέντρο κράτησης της κομητείας Multnomah στο Πόρτλαντ, όπου αναμένει να δικαστεί.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ