Απέρριψε και η Ινδία την αίτηση του Σνόουντεν

Απέρριψε και η Ινδία την αίτηση του Σνόουντεν

 

Απορριπτική ήταν η ετυμηγορία της Ινδίας ως προς το αίτημα για πολιτικό άσυλο το οποίο υπέβαλε στην ασιατική χώρα ο αμερικανός φυγάς, πρώην συνεργάτης της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αίτηση είχε υποβληθεί στην πρεσβεία της Ινδίας στη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Σιέντ Ακμπαρουντίν, δήλωσε στο πρακτορείο ότι το αίτημα Σνόουντεν εξετάστηκε ενδελεχώς, αλλά δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να γίνει δεκτό.

Η ομάδα των WikiLeaks είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι ο κ. Σνόουντεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα σε 21 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία και η Ρωσία.

Το διαβατήριο του 30χρονου φυγά έχει ακυρωθεί από τις ΗΠΑ και ο τελευταίος παραμένει στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, στη ρωσική πρωτεύουσα, χωρίς τεχνικά να έχει εισέλθει στο ρωσικό έδαφος.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωση νωρίτερα την Τρίτη ότι ο κ. Σνόουντεν απέσυρε το αίτημά του για παραμονή στη Ρωσία, μετά την απαίτηση του προέδρου Πούτιν, εάν του επέτρεπε να παραμείνει, να υποχρεωθεί να σταματήσει τις διαρροές απόρρητων αμερικανικών εγγράφων και πληροφοριών.

Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του ώστε να δικαστεί από την αμερικανική δικαιοσύνη για τις αποκαλύψεις του σχετικά με τα προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η αίτηση για πολιτικό άσυλο του Σνόουντεν 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ