Απελευθέρωσαν Λιβανέζο όμηρο

Απελευθέρωσαν Λιβανέζο όμηρο

Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν έναν Λιβανέζο στρατιώτη, τον οποίο είχαν συλλάβει τον περασμένο μήνα σε πόλη στη μεθόριο με τη Συρία, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις με τον λιβανικό στρατό, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφής ο λόγος της απελευθέρωσης του στρατιώτη, ο οποίος σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ονομάζεται Καμάλ αλ Χουτζάιρι.

Ο στρατιώτης συνελήφθη στη διάρκεια επίσκεψής του σε αγρόκτημα της οικογενείας του, κοντά στην μεθοριακή πόλη Άρσαλ τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τζιχαντιστές πιστεύεται ότι κρατούν αιχμαλώτους περίπου 15 Λιβανέζους στρατιώτες και 15 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που συνελήφθησαν στη διάρκεια εισβολής ενόπλων–κάποιοι εκ των οποίων συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος –στην Άρσαλ τον περασμένο Αύγουστο.

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ αποκεφάλισαν δύο στρατιώτες που κρατούσαν αιχμαλώτους και το συνδεόμενο με την αλ Κάιντα Μέτωπο αλ Νόσρα σκότωσε έναν στρατιώτη.

Οι τζιχαντιστές συχνά κατηγορούν τον στρατό του Λιβάνου ότι συνεργάζεται με την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ–η οποία έχει στείλει μαχητές της να ενταχθούν στις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ–και επιδιώκουν την απελευθέρωση των κρατούμενων ισλαμιστών από τις λιβανικές αρχές.

 

Διαβάστε επίσης

Κικίλιας: Δεν έχουν εντοπιστεί τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Ο “μαύρος” χάρτης της Τζιχάντ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ